
Rozmarýnové dortíky s medovým krémem
Ingredience
Na těsto: | |
---|---|
600 g | mandlové mouky |
65 g | kokosové mouky |
1⁄4 | lžičky soli |
1 | a 1⁄2 lžičky sody |
1 | lžíce moučkového cukru |
kůra ze 2 pomerančů | |
1 | a 1⁄2 lžičky nasekaného rozmarýnu |
3 | vejce |
40 ml | mléka |
65 ml | javorového sirupu |
125 g | jablečného pyré nebo přesnídávky |
125 ml | extra panenského olivového oleje |
190 ml | citronové šťávy |
Na krém: | |
500 g | krémového sýru typu Philadelphia |
3 | lžíce tekutého medu + další na pokapání 100 ml smetany ke šlehání |
1 | snítka čerstvého rozmarýnu |
2 | lžíce mrazem sušených jahod |
Postup přípravy
1. Smíchejte mandlovou a kokosovou mouku, sůl, sodu, cukr, pomerančovou kůru a nasekaný rozmarýn. Zvlášť spojte vejce, mléko, sirup, jablečné pyré a olej. Do tekuté směsi přimíchávejte suché suroviny a vypracujte těsto. Přidejte citronovou šťávu.
2. Na plech vyložený pečicím papírem rozetřete těsto do výšky 1 cm. Pečte v troubě 25 minut na 180 °C. Korpus nechte vychladnout.
3. Na krém prošlehejte sýr, med a smetanu.
4. Z korpusu vykrojte pomocí nože nebo vykrajovátka kolečka o průměru 9 cm.
5. Na každý dortík budete potřebovat 3 kolečka. Každé z nich namažte krémem, zakápněte medem (mimo vrchní vrstvu) a poskládejte na sebe.
6. Poté dortíky pomažte ze stran krémem a dejte na 30 minut do lednice. Povrch dortíků zakápněte medem, ozdobte čerstvým rozmarýnem a mrazem sušenými jahodami.