Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Rozmarýnové dortíky s medovým krémem

Rozmarýnové dortíky s medovým krémem

Ingredience

Na těsto:
600 g mandlové mouky
65 g kokosové mouky
1⁄4 lžičky soli
1 a 1⁄2 lžičky sody
1 lžíce moučkového cukru
kůra ze 2 pomerančů
1 a 1⁄2 lžičky nasekaného rozmarýnu
3 vejce
40 ml mléka
65 ml javorového sirupu
125 g jablečného pyré nebo přesnídávky
125 ml extra panenského olivového oleje
190 ml citronové šťávy
Na krém:
500 g krémového sýru typu Philadelphia
3 lžíce tekutého medu + další na pokapání 100 ml smetany ke šlehání
1 snítka čerstvého rozmarýnu
2 lžíce mrazem sušených jahod

Postup přípravy

1. Smíchejte mandlovou a kokosovou mouku, sůl, sodu, cukr, pomerančovou kůru a nasekaný rozmarýn. Zvlášť spojte vejce, mléko, sirup, jablečné pyré a olej. Do tekuté směsi přimíchávejte suché suroviny a vypracujte těsto. Přidejte citronovou šťávu.
2. Na plech vyložený pečicím papírem rozetřete těsto do výšky 1 cm. Pečte v troubě 25 minut na 180 °C. Korpus nechte vychladnout.
3. Na krém prošlehejte sýr, med a smetanu.
4. Z korpusu vykrojte pomocí nože nebo vykrajovátka kolečka o průměru 9 cm.
5. Na každý dortík budete potřebovat 3 kolečka. Každé z nich namažte krémem, zakápněte medem (mimo vrchní vrstvu) a poskládejte na sebe.
6. Poté dortíky pomažte ze stran krémem a dejte na 30 minut do lednice. Povrch dortíků zakápněte medem, ozdobte čerstvým rozmarýnem a mrazem sušenými jahodami.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty