×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Rebarborový koláč s mandlemi

Další recepty a články

Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky

Rebarborový koláč s mandlemi

Co budete potřebovat

máslo + mouka na vysypání
360 g hladké mouky
4 lžičky prášku do pečiva
½ lžičky soli
2 vejce
300 g cukru krupice
140 g rozpuštěného másla
3 lžíce mléka
citronová kůra
200 ml jablečné přesnídávky
300 g rebarbory
3 lžíce mandlových plátků
cukr moučka na posypání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Formu vymažte máslem a vysypejte.
Promíchejte mouku, prášek, sůl a dejte stranou. V další míse ušlehejte vejce, cukr a rozpuštěné máslo. Vmíchejte mléko, kůru a nakonec už jen za jemného míchání přesnídávku. Přisypte suchou směs a vše dobře spojte. Těsto přelijte do formy a poskládejte na něj kousky rebarbory.
Posypte mandlemi a dejte péct na 40 minut.
Před podáváním posypte moučkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rebarborový koláč s mandlemi

Dezert Snadné Moučníky a koláče Vegetariánské Magazín 6/2018
Průměrné hodnocení 5 (5)
Rebarborová sezona právě vrcholí, proto jsme tentokrát vybrali recept paní Světlany K. z Olomouce na lahodný nadýchaný rebarborový koláč. Stonky této lopuchovité rostliny na první pohled nevypadají velmi lákavě, ale opak je pravdou. Jakmile jednou rebarboru ochutnáte, už na ni nedáte dopustit. Její specifická citronovo-ovocná chuť je vskutku nezaměnitelná. A jaké je vaše rodinné stříbro?

Co budete potřebovat

máslo + mouka na vysypání
360 g hladké mouky
4 lžičky prášku do pečiva
½ lžičky soli
2 vejce
300 g cukru krupice
140 g rozpuštěného másla
3 lžíce mléka
citronová kůra
200 ml jablečné přesnídávky
300 g rebarbory
3 lžíce mandlových plátků
cukr moučka na posypání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Formu vymažte máslem a vysypejte.
Promíchejte mouku, prášek, sůl a dejte stranou. V další míse ušlehejte vejce, cukr a rozpuštěné máslo. Vmíchejte mléko, kůru a nakonec už jen za jemného míchání přesnídávku. Přisypte suchou směs a vše dobře spojte. Těsto přelijte do formy a poskládejte na něj kousky rebarbory.
Posypte mandlemi a dejte péct na 40 minut.
Před podáváním posypte moučkovým cukrem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky

Inspirujte se podobnými recepty