×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Punčový dort

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Punčový dort

Co budete potřebovat

5 vajec
200 g cukru krupice
300 g polohrubé mouky
2 lžičky prášku do pečiva
120 ml vlažné vody
120 ml oleje
SIRUP
300 ml vody
200 g cukru krupice
100 ml tmavého rumu
1 sáček černého čaje
špetka červeného barviva
rybízová marmeláda na namazání korpusů
POLEVA
300 g moučkového cukru
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce kakaa

Jak na to?

Troubu rozehřejte na 180°C. Vejce vyšlehejte s cukrem do nadýchané pěny. Olej smíchejte se stejným množstvím vlažné vody a  mouku promíchejte s práškem do pečiva. Obojí zašlehejte k vaječné pěně.
Dna dvou forem o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem. Stěny potřete máslem nebo olejem. Rozdělte do nich těsto a  pečte v troubě 30 minut. Hotový korpus obkružte tenkým nožem podél stěn formy, přesuňte na mřížku a  nechte zchladnout.

SIRUP: V hrnci povařte vodu s cukrem 4 minuty, poté přidejte rum a  sirup rozdělte do dvou větších misek. Do jedné půlky vložte čajový sáček a  do druhé rozmíchejte červené barvivo.
Vychladlé korpusy prokrojte napůl. Jednu část vložte do formy vyložené potravinářskou fólií. Potřete třetinou marmelády. Ze dvou dalších vrstev vykrojte 3 soustředné kruhy. Ten největší, rozdělený na čtvrtiny, namočte do červeného sirupu a  naskládejte do formy. Pokračujte se středním kruhem namočeným v čajovém sirupu a  doprostřed vložte nejmenší kolečko vykoupané v červeném sirupu. Potřete druhou třetinou marmelády. Postup s kruhy máčenými v sirupu zopakujte a  opět potřete marmeládou. Nakonec přiklopte poslední vrstvu korpusu. Celý dort i  s formou zabalte do potravinářské fólie. Vršek zatěžkejte a  nechte přes noc v chladu uležet.
V misce našlehejte polovinu moučkového cukru s citronovou šťávou. V druhé misce vyšlehejte zbylý cukr s kakaem a  2 lžícemi horké vody. Citronovou polevu rozlijte navrch dortu a  kakaovou polevou potřete boky. Cukrářským sáčkem s malým otvorem nakreslete na citronovou polevu spirálu z kakaové polevy a  špejlí hvězdicovitými tahy vytvořte pavučinku. Nechte hodinu v chladu ztuhnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Punčový dort

Dezert Náročné Česká Moučníky a koláče Párty Vegetariánské Magazín 1/2017
Průměrné hodnocení 4 (13)

Co budete potřebovat

5 vajec
200 g cukru krupice
300 g polohrubé mouky
2 lžičky prášku do pečiva
120 ml vlažné vody
120 ml oleje
SIRUP
300 ml vody
200 g cukru krupice
100 ml tmavého rumu
1 sáček černého čaje
špetka červeného barviva
rybízová marmeláda na namazání korpusů
POLEVA
300 g moučkového cukru
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce kakaa

Jak na to?

Troubu rozehřejte na 180°C. Vejce vyšlehejte s cukrem do nadýchané pěny. Olej smíchejte se stejným množstvím vlažné vody a  mouku promíchejte s práškem do pečiva. Obojí zašlehejte k vaječné pěně.
Dna dvou forem o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem. Stěny potřete máslem nebo olejem. Rozdělte do nich těsto a  pečte v troubě 30 minut. Hotový korpus obkružte tenkým nožem podél stěn formy, přesuňte na mřížku a  nechte zchladnout.

SIRUP: V hrnci povařte vodu s cukrem 4 minuty, poté přidejte rum a  sirup rozdělte do dvou větších misek. Do jedné půlky vložte čajový sáček a  do druhé rozmíchejte červené barvivo.
Vychladlé korpusy prokrojte napůl. Jednu část vložte do formy vyložené potravinářskou fólií. Potřete třetinou marmelády. Ze dvou dalších vrstev vykrojte 3 soustředné kruhy. Ten největší, rozdělený na čtvrtiny, namočte do červeného sirupu a  naskládejte do formy. Pokračujte se středním kruhem namočeným v čajovém sirupu a  doprostřed vložte nejmenší kolečko vykoupané v červeném sirupu. Potřete druhou třetinou marmelády. Postup s kruhy máčenými v sirupu zopakujte a  opět potřete marmeládou. Nakonec přiklopte poslední vrstvu korpusu. Celý dort i  s formou zabalte do potravinářské fólie. Vršek zatěžkejte a  nechte přes noc v chladu uležet.
V misce našlehejte polovinu moučkového cukru s citronovou šťávou. V druhé misce vyšlehejte zbylý cukr s kakaem a  2 lžícemi horké vody. Citronovou polevu rozlijte navrch dortu a  kakaovou polevou potřete boky. Cukrářským sáčkem s malým otvorem nakreslete na citronovou polevu spirálu z kakaové polevy a  špejlí hvězdicovitými tahy vytvořte pavučinku. Nechte hodinu v chladu ztuhnout.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty