×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Punčový dort

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Punčový dort

Co budete potřebovat

5 vajec
200 g cukru krupice
300 g polohrubé mouky
2 lžičky prášku do pečiva
120 ml vlažné vody
120 ml oleje
SIRUP
300 ml vody
200 g cukru krupice
100 ml tmavého rumu
1 sáček černého čaje
špetka červeného barviva
rybízová marmeláda na namazání korpusů
POLEVA
300 g moučkového cukru
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce kakaa

Jak na to?

Troubu rozehřejte na 180°C. Vejce vyšlehejte s cukrem do nadýchané pěny. Olej smíchejte se stejným množstvím vlažné vody a  mouku promíchejte s práškem do pečiva. Obojí zašlehejte k vaječné pěně.
Dna dvou forem o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem. Stěny potřete máslem nebo olejem. Rozdělte do nich těsto a  pečte v troubě 30 minut. Hotový korpus obkružte tenkým nožem podél stěn formy, přesuňte na mřížku a  nechte zchladnout.

SIRUP: V hrnci povařte vodu s cukrem 4 minuty, poté přidejte rum a  sirup rozdělte do dvou větších misek. Do jedné půlky vložte čajový sáček a  do druhé rozmíchejte červené barvivo.
Vychladlé korpusy prokrojte napůl. Jednu část vložte do formy vyložené potravinářskou fólií. Potřete třetinou marmelády. Ze dvou dalších vrstev vykrojte 3 soustředné kruhy. Ten největší, rozdělený na čtvrtiny, namočte do červeného sirupu a  naskládejte do formy. Pokračujte se středním kruhem namočeným v čajovém sirupu a  doprostřed vložte nejmenší kolečko vykoupané v červeném sirupu. Potřete druhou třetinou marmelády. Postup s kruhy máčenými v sirupu zopakujte a  opět potřete marmeládou. Nakonec přiklopte poslední vrstvu korpusu. Celý dort i  s formou zabalte do potravinářské fólie. Vršek zatěžkejte a  nechte přes noc v chladu uležet.
V misce našlehejte polovinu moučkového cukru s citronovou šťávou. V druhé misce vyšlehejte zbylý cukr s kakaem a  2 lžícemi horké vody. Citronovou polevu rozlijte navrch dortu a  kakaovou polevou potřete boky. Cukrářským sáčkem s malým otvorem nakreslete na citronovou polevu spirálu z kakaové polevy a  špejlí hvězdicovitými tahy vytvořte pavučinku. Nechte hodinu v chladu ztuhnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Punčový dort

Dezert Náročné Česká Moučníky a koláče Párty Vegetariánské Magazín 1/2017 Počet porcí: 10
Průměrné hodnocení 4 (16)

Co budete potřebovat

5 vajec
200 g cukru krupice
300 g polohrubé mouky
2 lžičky prášku do pečiva
120 ml vlažné vody
120 ml oleje
SIRUP
300 ml vody
200 g cukru krupice
100 ml tmavého rumu
1 sáček černého čaje
špetka červeného barviva
rybízová marmeláda na namazání korpusů
POLEVA
300 g moučkového cukru
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce kakaa

Jak na to?

Troubu rozehřejte na 180°C. Vejce vyšlehejte s cukrem do nadýchané pěny. Olej smíchejte se stejným množstvím vlažné vody a  mouku promíchejte s práškem do pečiva. Obojí zašlehejte k vaječné pěně.
Dna dvou forem o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem. Stěny potřete máslem nebo olejem. Rozdělte do nich těsto a  pečte v troubě 30 minut. Hotový korpus obkružte tenkým nožem podél stěn formy, přesuňte na mřížku a  nechte zchladnout.

SIRUP: V hrnci povařte vodu s cukrem 4 minuty, poté přidejte rum a  sirup rozdělte do dvou větších misek. Do jedné půlky vložte čajový sáček a  do druhé rozmíchejte červené barvivo.
Vychladlé korpusy prokrojte napůl. Jednu část vložte do formy vyložené potravinářskou fólií. Potřete třetinou marmelády. Ze dvou dalších vrstev vykrojte 3 soustředné kruhy. Ten největší, rozdělený na čtvrtiny, namočte do červeného sirupu a  naskládejte do formy. Pokračujte se středním kruhem namočeným v čajovém sirupu a  doprostřed vložte nejmenší kolečko vykoupané v červeném sirupu. Potřete druhou třetinou marmelády. Postup s kruhy máčenými v sirupu zopakujte a  opět potřete marmeládou. Nakonec přiklopte poslední vrstvu korpusu. Celý dort i  s formou zabalte do potravinářské fólie. Vršek zatěžkejte a  nechte přes noc v chladu uležet.
V misce našlehejte polovinu moučkového cukru s citronovou šťávou. V druhé misce vyšlehejte zbylý cukr s kakaem a  2 lžícemi horké vody. Citronovou polevu rozlijte navrch dortu a  kakaovou polevou potřete boky. Cukrářským sáčkem s malým otvorem nakreslete na citronovou polevu spirálu z kakaové polevy a  špejlí hvězdicovitými tahy vytvořte pavučinku. Nechte hodinu v chladu ztuhnout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty