Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 červená paprička jalapeño
4 lžíce rybí omáčky
2 limety
2 lžíce cukru
4 stroužky česneku
60 ml vody
340 g tenkých nudlí
800 g pražmy
sůl, pepř
1 citron
2 lžíce olivového oleje
2 mrkve
100 g salátu pak choi
50 g konzervovaného hrášku
2 jarní cibulky

Postup přípravy

1. Omytou papričku pokrájejte na drobné kostičky a rozmíchejte s rybí omáčkou, 4 lžícemi limetové šťávy, cukrem, 2 stroužky prolisovaného česneku a vodou.
2. Nudle uvařte podle návodu na obalu, sceďte a propláchněte pod studenou vodou.
3. Ryby očistěte, nařízněte ostrým nožem okolo páteře a postupujte dolů po žebrech, až vznikne filet. Filet omyjte, osušte papírovou utěrkou, osolte a opepřete. Zakápněte citronovou šťávou, olivovým olejem a zabalte pevně do potravinové fólie. Takto připravené je vařte v páře 5 minut.
4. Mrkev očistěte, omyjte a pokrájejte na drobná kolečka. Pak choi omyjte a rozdělte na jednotlivé listy. Zeleninu přidejte k rybě, jemně osolte a napařujte 5 minut.
5. Nudle promíchejte s omáčkou, napařenou mrkví a slitým hráškem. Servírujte s rybou, pak choi a jemně ozdobte na kolečka pokrájenou omytou jarní cibulko

Pomohl vám recept?

Další videorecepty