Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPošírovaný filet z lososa, hořčičná omáčka a pečená řepa
Albert logoAlbert logo
  • Pošírovaný filet z lososa, hořčičná omáčka a pečená řepa
Pošírovaný filet z lososa, hořčičná omáčka a pečená řepa

Pošírovaný filet z lososa, hořčičná omáčka a pečená řepa

Snadné
Více než 60 minut
5/5
Ostatní
Recepty na každý den
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Červená řepa 1 kg
  • Olej olivový 90 ml
  • Balzamikový krém 3 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Cibule 1 ks
  • Pepř celý 10 ks
  • Nové koření 5 ks
  • Kvasný ocet 1 plž
  • Bobkový list 2 ks
  • Hořčice hrubozrnná 30 g
  • Hořčice dijonská 30 g
  • Losos filet 600 g
  • Kopr 1 svaz.
  • Med 2 plž
  • Červená řepa 1 kg
  • Olej olivový 90 ml
  • Balzamikový krém 3 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Cibule 1 ks
  • Pepř celý 10 ks
  • Nové koření 5 ks
  • Kvasný ocet 1 plž
  • Bobkový list 2 ks
  • Hořčice hrubozrnná 30 g
  • Hořčice dijonská 30 g
  • Losos filet 600 g
  • Kopr 1 svaz.
  • Med 2 plž

Příprava

1
Očistěte a oloupejte 1 kg červené řepy a nakrájejte na centimetrové kostky. Na pánvi rozehřejte 40 ml olivového oleje a přidejte nakrájenou řepu. Pozvolna opékejte až do změknutí. Ochuťte solí, pepřem a 3 lžícemi balzamika.
2
Do pánve vložte cibuli nakrájenou na plátky, 10 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, lžíci octa a lžíci soli. Zalijte 500 ml vody, přiveďte k varu a nechte pozvolna vařit 5 minut.
3
Do misky dejte 30 g hrubozrnné hořčice a 30 g dijonské hořčice, přidejte 2 lžíce medu, promíchejte metličkou a poté postupně zapracujte pomocí tyčového mixéru k hořčici s medem 50 ml oleje, dokud nevznikne kompaktní omáčka. Podle chuti přisolte a přidejte nadrobno nasekaný kopr.
4
Naporcujte 600 g lososa na 4 porce a vložte je do vroucí připravené lázně. Ztlumte var a vařte pozvolna 5–10 minut. Zda je losos hotový, poznáte tak, že do masa zatlačíte tupou stranou špejle. Pokud lehce projde, je ryba hotová a porce můžete opatrně vyjmout. Lososa ihned servírujte společně s opečenou řepou a zalijte na talíři přichystanou hořčičnokoprovou omáčkou. Sváteční úprava lososa se může podávat.
1
Očistěte a oloupejte 1 kg červené řepy a nakrájejte na centimetrové kostky. Na pánvi rozehřejte 40 ml olivového oleje a přidejte nakrájenou řepu. Pozvolna opékejte až do změknutí. Ochuťte solí, pepřem a 3 lžícemi balzamika.
2
Do pánve vložte cibuli nakrájenou na plátky, 10 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, lžíci octa a lžíci soli. Zalijte 500 ml vody, přiveďte k varu a nechte pozvolna vařit 5 minut.
3
Do misky dejte 30 g hrubozrnné hořčice a 30 g dijonské hořčice, přidejte 2 lžíce medu, promíchejte metličkou a poté postupně zapracujte pomocí tyčového mixéru k hořčici s medem 50 ml oleje, dokud nevznikne kompaktní omáčka. Podle chuti přisolte a přidejte nadrobno nasekaný kopr.
4
Naporcujte 600 g lososa na 4 porce a vložte je do vroucí připravené lázně. Ztlumte var a vařte pozvolna 5–10 minut. Zda je losos hotový, poznáte tak, že do masa zatlačíte tupou stranou špejle. Pokud lehce projde, je ryba hotová a porce můžete opatrně vyjmout. Lososa ihned servírujte společně s opečenou řepou a zalijte na talíři přichystanou hořčičnokoprovou omáčkou. Sváteční úprava lososa se může podávat.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.