1
Do menšího hrnce dejte 250 g cukru, nastrouhanou kůru z dobře omytého bio citronu a 300 ml vody. Přiveďte k varu a nechte povařit přibližně 8 minut. Směs nechte vychladnout.
2
Sedm pomerančů dobře omyjte pod horkou vodou pomocí kartáčku, opatrně odřízněte klobouček a vyjměte dužinu tak, aby se slupka a tvar pomerančů neporušily. Dužinu pomerančů odšťavněte a do vychlazené směsi přidejte šťávu ze 7 pomerančů a 1 citronu. Přelijte ji do misky, nejlépe kovové, a vložte zamrazit nejméně na 5 hodin.
3
Každou hodinu směs promíchejte vidličkou, abyste docílili hladké konzistence.
4
Hotový sorbet servírujte pomocí zmrzlinové lžíce do připravených nádobek z pomerančů, vyjde vám 6–7 kusů podle velikosti. Chuť jako ze slunné Sicílie.
1
Do menšího hrnce dejte 250 g cukru, nastrouhanou kůru z dobře omytého bio citronu a 300 ml vody. Přiveďte k varu a nechte povařit přibližně 8 minut. Směs nechte vychladnout.
2
Sedm pomerančů dobře omyjte pod horkou vodou pomocí kartáčku, opatrně odřízněte klobouček a vyjměte dužinu tak, aby se slupka a tvar pomerančů neporušily. Dužinu pomerančů odšťavněte a do vychlazené směsi přidejte šťávu ze 7 pomerančů a 1 citronu. Přelijte ji do misky, nejlépe kovové, a vložte zamrazit nejméně na 5 hodin.
3
Každou hodinu směs promíchejte vidličkou, abyste docílili hladké konzistence.
4
Hotový sorbet servírujte pomocí zmrzlinové lžíce do připravených nádobek z pomerančů, vyjde vám 6–7 kusů podle velikosti. Chuť jako ze slunné Sicílie.