×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pohankové palačinky se šunkou

Další recepty a články

Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník
Pohankové palačinky s...
Pohankové palačinky...
Pohankové palačinky s...
Pohankové palačinky s...
Palačinky a la Rous
Palačinky a la Rous
Palačinky a la Rous
Palačinky a la Rous
Jarní zeleninová polévka s...
Jarní zeleninová...
Jarní zeleninová polévka s...
Jarní zeleninová polévka s...

Pohankové palačinky se šunkou

Co budete potřebovat

150 g pohankové mouky
400 ml mléka
1 vejce
špetka soli
1 lžička slunečnicového oleje + na smažení
Na náplň:
300 g smetanového sýru
3 lžíce nasekané pažitky
1 lžíce tymiánových lístků
1–2 stroužky česneku
sůl
300 g čerstvého špenátu, spařeného
250 g kvalitní dětské šunky

Jak na to?

1. Prvních pět ingrediencí smíchejte v míse a nechte asi hodinu odpočinout. Mezitím utřete sýr, pažitku, tymián a česnek do pomazánky. Osolte ji podle chuti a dejte do lednice. Kvůli dětem můžete česnek i zcela vynechat.
2. Po odležení těsta začněte palačinky smažit: pánev vždy potřete malým množstvím oleje, naběračkou odeberte část těsta, krouživým pohybem jej rozlijte po pánvi a z obou stran osmažte dozlatova. Každou palačinku potřete nejprve sýrovou pomazánkou, navrch dejte vyždímaný špenát a plátek šunky a zarolujte. Nakonec nakrájejte na šneky a sepněte párátkem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pohankové palačinky se šunkou

Snadné Česká Chuťovky Jáhly a pohanka Magazín 2/20112
Průměrné hodnocení 4 (18)

Co budete potřebovat

150 g pohankové mouky
400 ml mléka
1 vejce
špetka soli
1 lžička slunečnicového oleje + na smažení
Na náplň:
300 g smetanového sýru
3 lžíce nasekané pažitky
1 lžíce tymiánových lístků
1–2 stroužky česneku
sůl
300 g čerstvého špenátu, spařeného
250 g kvalitní dětské šunky

Jak na to?

1. Prvních pět ingrediencí smíchejte v míse a nechte asi hodinu odpočinout. Mezitím utřete sýr, pažitku, tymián a česnek do pomazánky. Osolte ji podle chuti a dejte do lednice. Kvůli dětem můžete česnek i zcela vynechat.
2. Po odležení těsta začněte palačinky smažit: pánev vždy potřete malým množstvím oleje, naběračkou odeberte část těsta, krouživým pohybem jej rozlijte po pánvi a z obou stran osmažte dozlatova. Každou palačinku potřete nejprve sýrovou pomazánkou, navrch dejte vyždímaný špenát a plátek šunky a zarolujte. Nakonec nakrájejte na šneky a sepněte párátkem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník
Pohankové palačinky s...
Pohankové palačinky s...
Pohankové palačinky s...
Pohankové palačinky s...
Palačinky a la Rous
Palačinky a la Rous
Palačinky a la Rous
Palačinky a la Rous
Jarní zeleninová polévka s...
Jarní zeleninová polévka s...
Jarní zeleninová polévka s...
Jarní zeleninová polévka s...

Inspirujte se podobnými recepty