Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Podzimní koláč s jablečnými růžičkami

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Podzimní koláč s jablečnými růžičkami

Co budete potřebovat

800 g jablek (červených)
1 citron
250 g másla
150 g moučkového cukru
4 vejce
2 lžíce rumu
sůl
250 g hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku do pečiva

Jak na to?

1. Jablka překrojte napůl, zbavte jádřince a nakrájejte na velmi tenké plátky. Ponořte je do mísy s vodou a šťávou z citronu, aby nezhnědly. Plátky vyndejte z mísy, osušte papírovou utěrkou, rozprostřete na talíř a nechte 5–7 minut změknout v mikrovlnné troubě. Poté vyskládejte plátky jablek jeden přes druhý do pásů dlouhých cca 15 cm. Pásy pak opatrně srolujte a vytvořte tak „růžičky“.

2. Vyšlehejte změklé máslo a cukr do pěny, rozklepněte a přidejte vejce, lžičku nastrouhané citronové kůry, rum a špetku soli. Postupně přidávejte mouku promíchanou s kypřicím práškem do pečiva.

3. Těsto vlijte do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 26 cm.

4. Do těsta vtlačte opatrně jablečné „růžičky“.

5. Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 70 minut. Ke konci pečení případně překryjte koláč alobalem, aby se shora nepřipálil.

6. Nechte vychladnout ve formě a poté podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Podzimní koláč s jablečnými růžičkami

Dezert Snadné Sladká jídla Párty Vegetariánské Magazín 10/2020 Počet porcí: 1 koláč
(0)

Co budete potřebovat

800 g jablek (červených)
1 citron
250 g másla
150 g moučkového cukru
4 vejce
2 lžíce rumu
sůl
250 g hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku do pečiva

Jak na to?

1. Jablka překrojte napůl, zbavte jádřince a nakrájejte na velmi tenké plátky. Ponořte je do mísy s vodou a šťávou z citronu, aby nezhnědly. Plátky vyndejte z mísy, osušte papírovou utěrkou, rozprostřete na talíř a nechte 5–7 minut změknout v mikrovlnné troubě. Poté vyskládejte plátky jablek jeden přes druhý do pásů dlouhých cca 15 cm. Pásy pak opatrně srolujte a vytvořte tak „růžičky“.

2. Vyšlehejte změklé máslo a cukr do pěny, rozklepněte a přidejte vejce, lžičku nastrouhané citronové kůry, rum a špetku soli. Postupně přidávejte mouku promíchanou s kypřicím práškem do pečiva.

3. Těsto vlijte do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 26 cm.

4. Do těsta vtlačte opatrně jablečné „růžičky“.

5. Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 70 minut. Ke konci pečení případně překryjte koláč alobalem, aby se shora nepřipálil.

6. Nechte vychladnout ve formě a poté podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Inspirujte se podobnými recepty