Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPlovoucí ostrovy
Albert logoAlbert logo
  • Plovoucí ostrovy

Plovoucí ostrovy

Plovoucí ostrovy
Náročné
46-60 minut
5/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Mléko 750 ml
  • Cukr krupicový 130 g
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Škrob kukuřičný 2 člž
  • Ořechy lískové 2,5 plž
  • Vejce 4 ks
  • Mléko 750 ml
  • Cukr krupicový 130 g
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Škrob kukuřičný 2 člž
  • Ořechy lískové 2,5 plž
  • Vejce 4 ks

Příprava

1
V hrnci smíchejte 625 ml mléka, cukr a vanilkový extrakt a zahřívejte, aby se cukr rozpustil. Opatrně přiveďte těsně k bodu varu. V míse mezitím našlehejte bílky ručním elektrickým šlehačem, při­dejte lžíci cukru a pokračujte ve šlehání. Pomocí dřevěné vařečky tvarem při­pomínající lžíci postupně odeberte dva ,obláčky‘ sněhu a pusťte je do vrou­cího mléka. Lehce je otáčejte, aby se všechny strany uvařily a zatáhly. Pak je vyndejte. Postup zopakujte se zbylým sněhem. Hotové obláčky přiklopte plas­tovým poklopem a dejte je do lednice. V malé míse promíchejte zbylé mléko – je to ještě 125 ml, žloutky a kukuřičný škrob. Pak ke vzniklé směsi postupně přimíchejte 125 ml teplého mléka, ve kterém jste vařili obláčky. Vzniklou směs vlijte do hrnce s teplým mlékem (ve kterém jste vařili obláčky). Za stálé­ho míchání přiveďte k mírnému varu a nechte zhoustnout do hustší omáčky. Sejměte z ohně, přelijte do skleněné misky a nechte zchladnout na pokojo­vou teplotu. Před podáváním omáčku promíchejte, rozdělte na talíře, navrch dejte bílkové obláčky. Ořechy nasekejte a spolu s cukrem je opečte na pánvi. Nakonec jimi dezert ozdobte.
1
V hrnci smíchejte 625 ml mléka, cukr a vanilkový extrakt a zahřívejte, aby se cukr rozpustil. Opatrně přiveďte těsně k bodu varu. V míse mezitím našlehejte bílky ručním elektrickým šlehačem, při­dejte lžíci cukru a pokračujte ve šlehání. Pomocí dřevěné vařečky tvarem při­pomínající lžíci postupně odeberte dva ,obláčky‘ sněhu a pusťte je do vrou­cího mléka. Lehce je otáčejte, aby se všechny strany uvařily a zatáhly. Pak je vyndejte. Postup zopakujte se zbylým sněhem. Hotové obláčky přiklopte plas­tovým poklopem a dejte je do lednice. V malé míse promíchejte zbylé mléko – je to ještě 125 ml, žloutky a kukuřičný škrob. Pak ke vzniklé směsi postupně přimíchejte 125 ml teplého mléka, ve kterém jste vařili obláčky. Vzniklou směs vlijte do hrnce s teplým mlékem (ve kterém jste vařili obláčky). Za stálé­ho míchání přiveďte k mírnému varu a nechte zhoustnout do hustší omáčky. Sejměte z ohně, přelijte do skleněné misky a nechte zchladnout na pokojo­vou teplotu. Před podáváním omáčku promíchejte, rozdělte na talíře, navrch dejte bílkové obláčky. Ořechy nasekejte a spolu s cukrem je opečte na pánvi. Nakonec jimi dezert ozdobte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.