×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pizza nasladko

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Pizza nasladko

Co budete potřebovat

10 g droždí
160 ml vody
1 lžička cukru krystalu
255 g polohrubé mouky
sůl
15 ml olivového oleje
120 g mascarpone
1 lžíce medu
250 g mozzarelly
150 g malin
10 ml balsamikového glazé
10 g nesolených pistácií
20 g hořké čokolády
1 snítka rozmarýnu

Jak na to?

1. Nejprve připravte kvásek. V misce rozmíchejte rozdrobené droždí s 20 ml vlažné vody s cukrem. Nechte 5 minut odstát.
2. Ručně vypracujte 250 g mouky, špetku soli, olej a kvásek. Postupně přilévejte zbylou vodu, dokud nevznikne hladké těsto. Zaprašte je moukou, zakryjte utěrkou a dejte kynout na teplé místo na 60 minut.
3. Těsto rozkrojte na 4 díly. Z každého vytvarujte tenkou placku a položte na plech s pečicím papírem.
4. V misce prošlehejte mascarpone s medem. Natřete na těsta, obložte plátky mozzarelly, posypte malin a pečte 9 minut v předehřáté troubě na 250 °C.
5. Druhou třetinu malin rozmixujte. Hotové pizzy zalijte malinovou tapenádou, balsamikovým glazé, posypte pistáciemi, rozmarýnem, nastrouhanou čokoládou a zbylými čerstvými malinami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pizza nasladko

Hlavní chod Velmi snadné Vegetariánské Magazín 2/2020 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

10 g droždí
160 ml vody
1 lžička cukru krystalu
255 g polohrubé mouky
sůl
15 ml olivového oleje
120 g mascarpone
1 lžíce medu
250 g mozzarelly
150 g malin
10 ml balsamikového glazé
10 g nesolených pistácií
20 g hořké čokolády
1 snítka rozmarýnu

Jak na to?

1. Nejprve připravte kvásek. V misce rozmíchejte rozdrobené droždí s 20 ml vlažné vody s cukrem. Nechte 5 minut odstát.
2. Ručně vypracujte 250 g mouky, špetku soli, olej a kvásek. Postupně přilévejte zbylou vodu, dokud nevznikne hladké těsto. Zaprašte je moukou, zakryjte utěrkou a dejte kynout na teplé místo na 60 minut.
3. Těsto rozkrojte na 4 díly. Z každého vytvarujte tenkou placku a položte na plech s pečicím papírem.
4. V misce prošlehejte mascarpone s medem. Natřete na těsta, obložte plátky mozzarelly, posypte malin a pečte 9 minut v předehřáté troubě na 250 °C.
5. Druhou třetinu malin rozmixujte. Hotové pizzy zalijte malinovou tapenádou, balsamikovým glazé, posypte pistáciemi, rozmarýnem, nastrouhanou čokoládou a zbylými čerstvými malinami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty