1
Předehřejte troubu na 200 °C. Cukr a pivo smíchejte v misce a počkejte, až se cukr rozpustí.
2
Plech vyložte alobalem. Slaninu nakrájejte na zhruba půlcentimetrové plátky a položte je na pečicí mřížku, kterou vsuňte na nejvyšší pozici v troubě.
3
Níže do trouby umístěte připravený plech, aby na něj mohl odkapávat tuk.
4
Slaninu pečte asi 10 minut. Pak slaninu nejdřív z jedné strany, pak i z druhé strany potřete připraveným oslazeným pivem. Pečte dalších 10 minut. Opakujte ještě jednou nebo dvakrát, tak aby byla slanina křupavá. Nechte vychladnout nejméně 1 hodinu před podáváním.
5
Chuť slaniny a půllitru piva se vzájemně podporují.
1
Předehřejte troubu na 200 °C. Cukr a pivo smíchejte v misce a počkejte, až se cukr rozpustí.
2
Plech vyložte alobalem. Slaninu nakrájejte na zhruba půlcentimetrové plátky a položte je na pečicí mřížku, kterou vsuňte na nejvyšší pozici v troubě.
3
Níže do trouby umístěte připravený plech, aby na něj mohl odkapávat tuk.
4
Slaninu pečte asi 10 minut. Pak slaninu nejdřív z jedné strany, pak i z druhé strany potřete připraveným oslazeným pivem. Pečte dalších 10 minut. Opakujte ještě jednou nebo dvakrát, tak aby byla slanina křupavá. Nechte vychladnout nejméně 1 hodinu před podáváním.
5
Chuť slaniny a půllitru piva se vzájemně podporují.