
Pivní slanina

Velmi snadné
31-45 minut
5/5
Česká
Ingredience
Složení 1 porcí
- Cukr třtinový 100 g
- Pivo světlé 80 ml
- Slanina vcelku 2 kg
- Cukr třtinový 100 g
- Pivo světlé 80 ml
- Slanina vcelku 2 kg
Příprava
- 1Předehřejte troubu na 200 °C. Cukr a pivo smíchejte v misce a počkejte, až se cukr rozpustí.
- 2Plech vyložte alobalem. Slaninu nakrájejte na zhruba půlcentimetrové plátky a položte je na pečicí mřížku, kterou vsuňte na nejvyšší pozici v troubě.
- 3Níže do trouby umístěte připravený plech, aby na něj mohl odkapávat tuk.
- 4Slaninu pečte asi 10 minut. Pak slaninu nejdřív z jedné strany, pak i z druhé strany potřete připraveným oslazeným pivem. Pečte dalších 10 minut. Opakujte ještě jednou nebo dvakrát, tak aby byla slanina křupavá. Nechte vychladnout nejméně 1 hodinu před podáváním.
- 5Chuť slaniny a půllitru piva se vzájemně podporují.
- 1Předehřejte troubu na 200 °C. Cukr a pivo smíchejte v misce a počkejte, až se cukr rozpustí.
- 2Plech vyložte alobalem. Slaninu nakrájejte na zhruba půlcentimetrové plátky a položte je na pečicí mřížku, kterou vsuňte na nejvyšší pozici v troubě.
- 3Níže do trouby umístěte připravený plech, aby na něj mohl odkapávat tuk.
- 4Slaninu pečte asi 10 minut. Pak slaninu nejdřív z jedné strany, pak i z druhé strany potřete připraveným oslazeným pivem. Pečte dalších 10 minut. Opakujte ještě jednou nebo dvakrát, tak aby byla slanina křupavá. Nechte vychladnout nejméně 1 hodinu před podáváním.
- 5Chuť slaniny a půllitru piva se vzájemně podporují.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.