×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pivní slanina

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Pivní slanina

Co budete potřebovat

100 g třtinového cukru
60 ml piva + 2 lžíce navíc
2 kg prorostlejší kvalitní slaniny
v celku

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Cukr a pivo smíchejte v misce a počkejte, až se cukr rozpustí.
Plech vyložte alobalem. Slaninu nakrájejte na zhruba půlcentimetrové plátky a položte je na pečicí mřížku, kterou vsuňte na nejvyšší pozici v troubě.
Níže do trouby umístěte připravený plech, aby na něj mohl odkapávat tuk.
Slaninu pečte asi 10 minut. Pak slaninu nejdřív z jedné strany, pak i z druhé strany potřete připraveným oslazeným pivem. Pečte dalších 10 minut. Opakujte ještě jednou nebo dvakrát, tak aby byla slanina křupavá. Nechte vychladnout nejméně 1 hodinu před podáváním.
Chuť slaniny a půllitru piva se vzájemně podporují.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pivní slanina

Velmi snadné Česká Magazín 11/2014
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

100 g třtinového cukru
60 ml piva + 2 lžíce navíc
2 kg prorostlejší kvalitní slaniny
v celku

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Cukr a pivo smíchejte v misce a počkejte, až se cukr rozpustí.
Plech vyložte alobalem. Slaninu nakrájejte na zhruba půlcentimetrové plátky a položte je na pečicí mřížku, kterou vsuňte na nejvyšší pozici v troubě.
Níže do trouby umístěte připravený plech, aby na něj mohl odkapávat tuk.
Slaninu pečte asi 10 minut. Pak slaninu nejdřív z jedné strany, pak i z druhé strany potřete připraveným oslazeným pivem. Pečte dalších 10 minut. Opakujte ještě jednou nebo dvakrát, tak aby byla slanina křupavá. Nechte vychladnout nejméně 1 hodinu před podáváním.
Chuť slaniny a půllitru piva se vzájemně podporují.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty