×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pivní slanina

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Pivní slanina

Co budete potřebovat

100 g třtinového cukru
60 ml piva + 2 lžíce navíc
2 kg prorostlejší kvalitní slaniny
v celku

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Cukr a pivo smíchejte v misce a počkejte, až se cukr rozpustí.
Plech vyložte alobalem. Slaninu nakrájejte na zhruba půlcentimetrové plátky a položte je na pečicí mřížku, kterou vsuňte na nejvyšší pozici v troubě.
Níže do trouby umístěte připravený plech, aby na něj mohl odkapávat tuk.
Slaninu pečte asi 10 minut. Pak slaninu nejdřív z jedné strany, pak i z druhé strany potřete připraveným oslazeným pivem. Pečte dalších 10 minut. Opakujte ještě jednou nebo dvakrát, tak aby byla slanina křupavá. Nechte vychladnout nejméně 1 hodinu před podáváním.
Chuť slaniny a půllitru piva se vzájemně podporují.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pivní slanina

Velmi snadné Česká Magazín 11/2014
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

100 g třtinového cukru
60 ml piva + 2 lžíce navíc
2 kg prorostlejší kvalitní slaniny
v celku

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Cukr a pivo smíchejte v misce a počkejte, až se cukr rozpustí.
Plech vyložte alobalem. Slaninu nakrájejte na zhruba půlcentimetrové plátky a položte je na pečicí mřížku, kterou vsuňte na nejvyšší pozici v troubě.
Níže do trouby umístěte připravený plech, aby na něj mohl odkapávat tuk.
Slaninu pečte asi 10 minut. Pak slaninu nejdřív z jedné strany, pak i z druhé strany potřete připraveným oslazeným pivem. Pečte dalších 10 minut. Opakujte ještě jednou nebo dvakrát, tak aby byla slanina křupavá. Nechte vychladnout nejméně 1 hodinu před podáváním.
Chuť slaniny a půllitru piva se vzájemně podporují.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat