Pečené kuře s pohankou
Ingredience
1 | celé kuře |
svazek bylinek (tymián, pažitka, petrželka, rozmarýn) | |
2 | citrony, nakrájené na osminy |
sůl a pepř | |
100 g | másla, rozpuštěného |
1 | lžička mleté papriky |
1 | lžička mletého kmínu |
Na pohankový salát: | |
---|---|
1 | hrnek pohanky |
1 | citronová šťáva |
2 | lžíce sezamového oleje |
2–3 | stroužky česneku, nadrcené |
sůl, pepř | |
2 | velká rajčata |
1 | okurka |
1 | červená cibule |
hrst čerstvé petrželky, jemně nasekané |
Postup přípravy
Rozehřejte troubu na 180 °C. Kuře očistěte, důkladně osolte a do břišní dutiny vložte ½ svazku bylinek a citrony. Máslo nechte změknout, smíchejte ho s druhou polovinou nasekaných bylinek, s paprikou a kmínem. Částí bylinkového másla potřete kuře, vložte do pekáče, podlijte trochou vody a dejte péct na hodinu do trouby. Během pečení kuře potírejte výpekem. Hotové kuře vyndejte z trouby a ještě horké ho potřete zbytkem másla. Kuře přikryjte alobalem a nechte několik minut odležet. Podávejte s pohankovým salátem. Pohanku uvařte dle návodu na obalu a nechte vychladnout. Připravte si dresink z citronové šťávy, oleje, česneku, soli a pepře. Zeleninu umyjte a pokrájejte na kostičky. Vložte do větší mísy, přidejte vychladlou pohanku a promíchejte. Zalijte připraveným dresinkem a znovu dobře promíchejte. Ochuťte solí a pepřem. Přidejte petrželku a nechte asi 30 minut odležet.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY