×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečené kuře s pohankou

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Pečené kuře s pohankou

Co budete potřebovat

1 celé kuře
svazek bylinek (tymián, pažitka, petrželka, rozmarýn)
2 citrony, nakrájené na osminy
sůl a pepř
100 g másla, rozpuštěného
1 lžička mleté papriky
1 lžička mletého kmínu
Na pohankový salát:
1 hrnek pohanky
1 citronová šťáva
2 lžíce sezamového oleje
2–3 stroužky česneku, nadrcené
sůl, pepř
2 velká rajčata
1 okurka
1 červená cibule
hrst čerstvé petrželky, jemně nasekané

Jak na to?

Rozehřejte troubu na 180 °C. Kuře očistěte, důkladně osolte a do břišní dutiny vložte ½ svazku bylinek a citrony. Máslo nechte změknout, smíchejte ho s druhou polovinou nasekaných bylinek, s paprikou a kmínem. Částí bylinkového másla potřete kuře, vložte do pekáče, podlijte trochou vody a dejte péct na hodinu do trouby. Během pečení kuře potírejte výpekem. Hotové kuře vyndejte z trouby a ještě horké ho potřete zbytkem másla. Kuře přikryjte alobalem a nechte několik minut odležet. Podávejte s pohankovým salátem. Pohanku uvařte dle návodu na obalu a nechte vychladnout. Připravte si dresink z citronové šťávy, oleje, česneku, soli a pepře. Zeleninu umyjte a pokrájejte na kostičky. Vložte do větší mísy, přidejte vychladlou pohanku a promíchejte. Zalijte připraveným dresinkem a znovu dobře promíchejte. Ochuťte solí a pepřem. Přidejte petrželku a nechte asi 30 minut odležet.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené kuře s pohankou

Hlavní chod Snadné Maso Tip týdne , Rozmarýn , Tymián , Pažitka , Petržel kadeřavá , Rajče
(0)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

1 celé kuře
svazek bylinek (tymián, pažitka, petrželka, rozmarýn)
2 citrony, nakrájené na osminy
sůl a pepř
100 g másla, rozpuštěného
1 lžička mleté papriky
1 lžička mletého kmínu
Na pohankový salát:
1 hrnek pohanky
1 citronová šťáva
2 lžíce sezamového oleje
2–3 stroužky česneku, nadrcené
sůl, pepř
2 velká rajčata
1 okurka
1 červená cibule
hrst čerstvé petrželky, jemně nasekané

Jak na to?

Rozehřejte troubu na 180 °C. Kuře očistěte, důkladně osolte a do břišní dutiny vložte ½ svazku bylinek a citrony. Máslo nechte změknout, smíchejte ho s druhou polovinou nasekaných bylinek, s paprikou a kmínem. Částí bylinkového másla potřete kuře, vložte do pekáče, podlijte trochou vody a dejte péct na hodinu do trouby. Během pečení kuře potírejte výpekem. Hotové kuře vyndejte z trouby a ještě horké ho potřete zbytkem másla. Kuře přikryjte alobalem a nechte několik minut odležet. Podávejte s pohankovým salátem. Pohanku uvařte dle návodu na obalu a nechte vychladnout. Připravte si dresink z citronové šťávy, oleje, česneku, soli a pepře. Zeleninu umyjte a pokrájejte na kostičky. Vložte do větší mísy, přidejte vychladlou pohanku a promíchejte. Zalijte připraveným dresinkem a znovu dobře promíchejte. Ochuťte solí a pepřem. Přidejte petrželku a nechte asi 30 minut odležet.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019