×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pečené kuře s pohankou

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...

Pečené kuře s pohankou

Co budete potřebovat

1 celé kuře
svazek bylinek (tymián, pažitka, petrželka, rozmarýn)
2 citrony, nakrájené na osminy
sůl a pepř
100 g másla, rozpuštěného
1 lžička mleté papriky
1 lžička mletého kmínu
Na pohankový salát:
1 hrnek pohanky
1 citronová šťáva
2 lžíce sezamového oleje
2–3 stroužky česneku, nadrcené
sůl, pepř
2 velká rajčata
1 okurka
1 červená cibule
hrst čerstvé petrželky, jemně nasekané

Jak na to?

Rozehřejte troubu na 180 °C. Kuře očistěte, důkladně osolte a do břišní dutiny vložte ½ svazku bylinek a citrony. Máslo nechte změknout, smíchejte ho s druhou polovinou nasekaných bylinek, s paprikou a kmínem. Částí bylinkového másla potřete kuře, vložte do pekáče, podlijte trochou vody a dejte péct na hodinu do trouby. Během pečení kuře potírejte výpekem. Hotové kuře vyndejte z trouby a ještě horké ho potřete zbytkem másla. Kuře přikryjte alobalem a nechte několik minut odležet. Podávejte s pohankovým salátem. Pohanku uvařte dle návodu na obalu a nechte vychladnout. Připravte si dresink z citronové šťávy, oleje, česneku, soli a pepře. Zeleninu umyjte a pokrájejte na kostičky. Vložte do větší mísy, přidejte vychladlou pohanku a promíchejte. Zalijte připraveným dresinkem a znovu dobře promíchejte. Ochuťte solí a pepřem. Přidejte petrželku a nechte asi 30 minut odležet.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené kuře s pohankou

Hlavní chod Snadné Maso Tip týdne
(0)

Co budete potřebovat

1 celé kuře
svazek bylinek (tymián, pažitka, petrželka, rozmarýn)
2 citrony, nakrájené na osminy
sůl a pepř
100 g másla, rozpuštěného
1 lžička mleté papriky
1 lžička mletého kmínu
Na pohankový salát:
1 hrnek pohanky
1 citronová šťáva
2 lžíce sezamového oleje
2–3 stroužky česneku, nadrcené
sůl, pepř
2 velká rajčata
1 okurka
1 červená cibule
hrst čerstvé petrželky, jemně nasekané

Jak na to?

Rozehřejte troubu na 180 °C. Kuře očistěte, důkladně osolte a do břišní dutiny vložte ½ svazku bylinek a citrony. Máslo nechte změknout, smíchejte ho s druhou polovinou nasekaných bylinek, s paprikou a kmínem. Částí bylinkového másla potřete kuře, vložte do pekáče, podlijte trochou vody a dejte péct na hodinu do trouby. Během pečení kuře potírejte výpekem. Hotové kuře vyndejte z trouby a ještě horké ho potřete zbytkem másla. Kuře přikryjte alobalem a nechte několik minut odležet. Podávejte s pohankovým salátem. Pohanku uvařte dle návodu na obalu a nechte vychladnout. Připravte si dresink z citronové šťávy, oleje, česneku, soli a pepře. Zeleninu umyjte a pokrájejte na kostičky. Vložte do větší mísy, přidejte vychladlou pohanku a promíchejte. Zalijte připraveným dresinkem a znovu dobře promíchejte. Ochuťte solí a pepřem. Přidejte petrželku a nechte asi 30 minut odležet.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...

Inspirujte se podobnými recepty