×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Parmazán na špejli jako kytička

Další recepty a články

Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Pečené rajčatové jednohubky
Pečené rajčatové...
Pečené rajčatové jednohubky
Pečené rajčatové jednohubky
Jednohubky s paprikovou salsou...
Jednohubky s...
Jednohubky s paprikovou salsou...
Jednohubky s paprikovou salsou...
Domácí sušená rajčata
Domácí sušená...
Domácí sušená rajčata
Domácí sušená rajčata

Parmazán na špejli jako kytička

Tip do kuchyně

 

Takovéto kytičky můžete vytvořit i z jiných druhů sýra podobného typu, jako je například gran moravia či pecorino. Vytvoříte tak mix zajímavých chutí.

Co budete potřebovat

300 g parmazánu
1–2 lžíce máku
1–2 lžíce sezamových semínek
1–2 lžíce oregana
čerstvá šalvěj

Jak na to?

1) Vyložte plech pečicím papírem a na něj v malých kolečkách nasypte polovinu připraveného parmazánu. Kolečka udělejte tak, abyste na ně mohli poté položit špejle.

2) Doprostřed koleček položte špejle, zasypte je zbývajícím parmazánem a vršek ozdobte mákem, sezamovými semínky nebo oreganem.

3) Pečte v předehřáté troubě na 200 °C zhruba 10 minut, dokud se parmazán neroztaví a lehce nezezlátne.

4) Vyndejte plech z trouby a nechte zchladnout. Teprve pak opatrně vyjměte všechny špejle s parmazánem z plechu.

5) Podávejte v hrnečku spolu s čerstvou šalvějí, aby špejle s parmazánem vypadaly jako kytičky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Parmazán na špejli jako kytička

Předkrm Velmi snadné Italská Chuťovky Vegetariánské Párty Pečení Magazín 7/2012
Průměrné hodnocení 5 (1)

Tip do kuchyně

 

Takovéto kytičky můžete vytvořit i z jiných druhů sýra podobného typu, jako je například gran moravia či pecorino. Vytvoříte tak mix zajímavých chutí.

Co budete potřebovat

300 g parmazánu
1–2 lžíce máku
1–2 lžíce sezamových semínek
1–2 lžíce oregana
čerstvá šalvěj

Jak na to?

1) Vyložte plech pečicím papírem a na něj v malých kolečkách nasypte polovinu připraveného parmazánu. Kolečka udělejte tak, abyste na ně mohli poté položit špejle.

2) Doprostřed koleček položte špejle, zasypte je zbývajícím parmazánem a vršek ozdobte mákem, sezamovými semínky nebo oreganem.

3) Pečte v předehřáté troubě na 200 °C zhruba 10 minut, dokud se parmazán neroztaví a lehce nezezlátne.

4) Vyndejte plech z trouby a nechte zchladnout. Teprve pak opatrně vyjměte všechny špejle s parmazánem z plechu.

5) Podávejte v hrnečku spolu s čerstvou šalvějí, aby špejle s parmazánem vypadaly jako kytičky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Pečené rajčatové jednohubky
Pečené rajčatové jednohubky
Pečené rajčatové jednohubky
Pečené rajčatové jednohubky
Jednohubky s paprikovou salsou...
Jednohubky s paprikovou salsou...
Jednohubky s paprikovou salsou...
Jednohubky s paprikovou salsou...
Domácí sušená rajčata
Domácí sušená rajčata
Domácí sušená rajčata
Domácí sušená rajčata

Inspirujte se podobnými recepty