Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Ovesná kaše se smetanou a jahodami

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v...
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Ovesná kaše se smetanou a jahodami

Co budete potřebovat

420 ml mléka
¼ lžičky soli
170 g ovesných vloček
1–2 lžíce tmavého třtinového cukru + navíc do kaše a na posypání
500 g jahod
2 velké pribináčky

Jak na to?

1. Do hrnce nalijte mléko, stejné množství vody, přidejte sůl, vsypte vločky a nechte půl hodiny odležet. Teprve pak vařte pět až šest minut do zhoustnutí. Mírně oslaďte.
2. Jahody omyjte, osušte a pokrájejte na plátky, dejte do mísy, zasypte třtinovým cukrem a nechte pět minut odpočinout. Ovesnou kaši rozdělte do misek či hlubokých talířů, navrch dejte pribiňáček, jahody, posypte dalším cukrem a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ovesná kaše se smetanou a jahodami

Snídaně Velmi snadné Česká Vaření Jahodník měsíční Magazín 3/2012
Průměrné hodnocení 5 (8)

Co budete potřebovat

420 ml mléka
¼ lžičky soli
170 g ovesných vloček
1–2 lžíce tmavého třtinového cukru + navíc do kaše a na posypání
500 g jahod
2 velké pribináčky

Jak na to?

1. Do hrnce nalijte mléko, stejné množství vody, přidejte sůl, vsypte vločky a nechte půl hodiny odležet. Teprve pak vařte pět až šest minut do zhoustnutí. Mírně oslaďte.
2. Jahody omyjte, osušte a pokrájejte na plátky, dejte do mísy, zasypte třtinovým cukrem a nechte pět minut odpočinout. Ovesnou kaši rozdělte do misek či hlubokých talířů, navrch dejte pribiňáček, jahody, posypte dalším cukrem a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Inspirujte se podobnými recepty