1
Ostružiny opatrně omyjte, vložte do hrnce s vodou, cukrem a kyselinou citronovou.
2
Zahřejte pod bod varu, maximálně na 85 °C, míchejte, dokud se cukr nerozpustí, a odstavte z ohně. Přeceďte přes sítko a pomocí trychtýře přelijte do připravené sterilizované lahve.
3
Sirup podávejte zředěný v poměru 1 : 10 s perlivou nebo neperlivou vodou dle chuti. Sirup uchovávejte v chladu.
1
Ostružiny opatrně omyjte, vložte do hrnce s vodou, cukrem a kyselinou citronovou.
2
Zahřejte pod bod varu, maximálně na 85 °C, míchejte, dokud se cukr nerozpustí, a odstavte z ohně. Přeceďte přes sítko a pomocí trychtýře přelijte do připravené sterilizované lahve.
3
Sirup podávejte zředěný v poměru 1 : 10 s perlivou nebo neperlivou vodou dle chuti. Sirup uchovávejte v chladu.