Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 kg jablek
600 g ostružin
900 g krupicového cukru
2–3 lžíce citronové šťávy + lžička navíc

Postup přípravy

Jablka oloupejte, nakrájejte na kousky, mírně podlijte vodou smíchanou se lžičkou citronové šťávy a na mírném plameni vařte deset minut. Rozvařená jablka propasírujte přes jemné síto. Polovinu ostružin bez podlití rovněž rozvařte a propasírujte. Ovocné protlaky smíchejte a prudce vařte pět minut, přidejte 200 g cukru a zbylé ostružiny. Vařte dalších sedm minut, vsypte zbylý cukr, přidejte citronovou šťávu a vařte do zhoustnutí. Zavařeninu naplňte do sklenic, uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte pět minut stát.

Pomohl vám recept?
43hodnocení4

Další videorecepty