Ostružinový džem s jablky
Co budete potřebovat
Jak na to?
Jablka oloupejte, nakrájejte na kousky, mírně podlijte vodou smíchanou se lžičkou citronové šťávy a na mírném plameni vařte deset minut. Rozvařená jablka propasírujte přes jemné síto. Polovinu ostružin bez podlití rovněž rozvařte a propasírujte. Ovocné protlaky smíchejte a prudce vařte pět minut, přidejte 200 g cukru a zbylé ostružiny. Vařte dalších sedm minut, vsypte zbylý cukr, přidejte citronovou šťávu a vařte do zhoustnutí. Zavařeninu naplňte do sklenic, uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte pět minut stát.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Ostružinový džem s jablky
Co budete potřebovat
Jak na to?
Jablka oloupejte, nakrájejte na kousky, mírně podlijte vodou smíchanou se lžičkou citronové šťávy a na mírném plameni vařte deset minut. Rozvařená jablka propasírujte přes jemné síto. Polovinu ostružin bez podlití rovněž rozvařte a propasírujte. Ovocné protlaky smíchejte a prudce vařte pět minut, přidejte 200 g cukru a zbylé ostružiny. Vařte dalších sedm minut, vsypte zbylý cukr, přidejte citronovou šťávu a vařte do zhoustnutí. Zavařeninu naplňte do sklenic, uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte pět minut stát.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio