Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyOstrá barbecue marináda
Albert logoAlbert logo
  • Ostrá barbecue marináda

Ostrá barbecue marináda

Ostrá barbecue marináda
Velmi snadné
0-15 minut
4/5
Grilování
Příloha

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Cukr třtinový 55 g
  • Cider 2 plž
  • Rajčatová passata 125 ml
  • Worcesterová omáčka 60 ml
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Paprika mletá pálivá 3 člž
  • Oregano sušené 1 člž
  • Kmín mletý 1 člž
  • Cukr třtinový 55 g
  • Cider 2 plž
  • Rajčatová passata 125 ml
  • Worcesterová omáčka 60 ml
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Paprika mletá pálivá 3 člž
  • Oregano sušené 1 člž
  • Kmín mletý 1 člž

Příprava

1
V hrnci smíchejte 125 ml rajčatové passaty, 60 ml Worcesterské omáčky, 55 g třtinového cukru, 2 lžíce jablečného cideru, 1 lžíci Dijonské hořčice, 3 lžičky pálivé papriky, 1 lžičku sušeného oregana a 1 lžičku mletého kmínu a na slabém plameni zahřívejte asi 3 minuty. Pak zvyšte plamen na střední a nechte probublávat 5 minut, nebo dokud marináda nezhoustne.
2
TIP: Hodí se na hovězí, jehněčí, vepřové i kuřecí maso.
3
TIP: Dipy udělejte den předem a v chladu nechte rozležet. Ozdobené bylinkami jsou dipy nejlepší. Navíc ovoněné. Hostům nabídněte vždy více dipů, ať má každý na výběr. Ve sklenici s víčkem vydrží glazury a marinády, uložené v lednici, až dva týdny. Marinády a glazury se při vaření snadno připálí, stále je proto promíchávejte a nevařte příliš. Zdá-li se vám po čase marináda nebo glazura příliš tuhá, zahřejte ji v mikrovlnce.
1
V hrnci smíchejte 125 ml rajčatové passaty, 60 ml Worcesterské omáčky, 55 g třtinového cukru, 2 lžíce jablečného cideru, 1 lžíci Dijonské hořčice, 3 lžičky pálivé papriky, 1 lžičku sušeného oregana a 1 lžičku mletého kmínu a na slabém plameni zahřívejte asi 3 minuty. Pak zvyšte plamen na střední a nechte probublávat 5 minut, nebo dokud marináda nezhoustne.
2
TIP: Hodí se na hovězí, jehněčí, vepřové i kuřecí maso.
3
TIP: Dipy udělejte den předem a v chladu nechte rozležet. Ozdobené bylinkami jsou dipy nejlepší. Navíc ovoněné. Hostům nabídněte vždy více dipů, ať má každý na výběr. Ve sklenici s víčkem vydrží glazury a marinády, uložené v lednici, až dva týdny. Marinády a glazury se při vaření snadno připálí, stále je proto promíchávejte a nevařte příliš. Zdá-li se vám po čase marináda nebo glazura příliš tuhá, zahřejte ji v mikrovlnce.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.