1
V hrnci smíchejte 125 ml rajčatové passaty, 60 ml Worcesterské omáčky, 55 g třtinového cukru, 2 lžíce jablečného cideru, 1 lžíci Dijonské hořčice, 3 lžičky pálivé papriky, 1 lžičku sušeného oregana a 1 lžičku mletého kmínu a na slabém plameni zahřívejte asi 3 minuty. Pak zvyšte plamen na střední a nechte probublávat 5 minut, nebo dokud marináda nezhoustne.
2
TIP: Hodí se na hovězí, jehněčí, vepřové i kuřecí maso.
3
TIP: Dipy udělejte den předem a v chladu nechte rozležet. Ozdobené bylinkami jsou dipy nejlepší. Navíc ovoněné. Hostům nabídněte vždy více dipů, ať má každý na výběr. Ve sklenici s víčkem vydrží glazury a marinády, uložené v lednici, až dva týdny. Marinády a glazury se při vaření snadno připálí, stále je proto promíchávejte a nevařte příliš. Zdá-li se vám po čase marináda nebo glazura příliš tuhá, zahřejte ji v mikrovlnce.
1
V hrnci smíchejte 125 ml rajčatové passaty, 60 ml Worcesterské omáčky, 55 g třtinového cukru, 2 lžíce jablečného cideru, 1 lžíci Dijonské hořčice, 3 lžičky pálivé papriky, 1 lžičku sušeného oregana a 1 lžičku mletého kmínu a na slabém plameni zahřívejte asi 3 minuty. Pak zvyšte plamen na střední a nechte probublávat 5 minut, nebo dokud marináda nezhoustne.
2
TIP: Hodí se na hovězí, jehněčí, vepřové i kuřecí maso.
3
TIP: Dipy udělejte den předem a v chladu nechte rozležet. Ozdobené bylinkami jsou dipy nejlepší. Navíc ovoněné. Hostům nabídněte vždy více dipů, ať má každý na výběr. Ve sklenici s víčkem vydrží glazury a marinády, uložené v lednici, až dva týdny. Marinády a glazury se při vaření snadno připálí, stále je proto promíchávejte a nevařte příliš. Zdá-li se vám po čase marináda nebo glazura příliš tuhá, zahřejte ji v mikrovlnce.