×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Ostrá barbecue marináda

Co budete potřebovat

125 ml rajčatové passaty
60 ml Worcesterské omáčky
55 g třtinového cukru
2 lžíce jablečného cideru
1 lžíce Dijonské hořčice
3 lžičky pálivé papriky
1 lžička sušeného oregána
1 lžička mletého kmínu

Jak na to?

V hrnci smíchejte 125 ml rajčatové passaty, 60 ml Worcesterské omáčky, 55 g třtinového cukru, 2 lžíce jablečného cideru, 1 lžíci Dijonské hořčice, 3 lžičky pálivé papriky, 1 lžičku sušeného oregana a 1 lžičku mletého kmínu a na slabém plameni zahřívejte asi 3 minuty. Pak zvyšte plamen na střední a nechte probublávat 5 minut, nebo dokud marináda nezhoustne.
Tip - Hodí se na hovězí, jehněčí, vepřové i kuřecí maso.
Tip - Dipy udělejte den předem a v chladu nechte rozležet. Ozdobené bylinkami jsou dipy nejlepší. Navíc ovoněné. Hostům nabídněte vždy více dipů, ať má každý na výběr. Ve sklenici s víčkem vydrží glazury a marinády, uložené v lednici, až dva týdny. Marinády a glazury se při vaření snadno připálí, stále je proto promíchávejte a nevařte příliš. Zdá-li se vám po čase marináda nebo glazura příliš tuhá, zahřejte ji v mikrovlnce.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ostrá barbecue marináda

Příloha Velmi snadné Italská Dipy, zálivky a marinády Grilování Magazín 5/2014
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

125 ml rajčatové passaty
60 ml Worcesterské omáčky
55 g třtinového cukru
2 lžíce jablečného cideru
1 lžíce Dijonské hořčice
3 lžičky pálivé papriky
1 lžička sušeného oregána
1 lžička mletého kmínu

Jak na to?

V hrnci smíchejte 125 ml rajčatové passaty, 60 ml Worcesterské omáčky, 55 g třtinového cukru, 2 lžíce jablečného cideru, 1 lžíci Dijonské hořčice, 3 lžičky pálivé papriky, 1 lžičku sušeného oregana a 1 lžičku mletého kmínu a na slabém plameni zahřívejte asi 3 minuty. Pak zvyšte plamen na střední a nechte probublávat 5 minut, nebo dokud marináda nezhoustne.
Tip - Hodí se na hovězí, jehněčí, vepřové i kuřecí maso.
Tip - Dipy udělejte den předem a v chladu nechte rozležet. Ozdobené bylinkami jsou dipy nejlepší. Navíc ovoněné. Hostům nabídněte vždy více dipů, ať má každý na výběr. Ve sklenici s víčkem vydrží glazury a marinády, uložené v lednici, až dva týdny. Marinády a glazury se při vaření snadno připálí, stále je proto promíchávejte a nevařte příliš. Zdá-li se vám po čase marináda nebo glazura příliš tuhá, zahřejte ji v mikrovlnce.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!
ZDRAVÉ GRILOVÁNÍ