×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Opičí máslo

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Opičí máslo

Co budete potřebovat

5 středně velkých banánů
(bez hnědých teček)
560 g konzervovaných kousků ananasu
včetně šťávy
300 g krupicového cukru
20 g strouhaného kokosu
3 lžíce citronové šťávy

Jak na to?

Oloupejte banány, nakrájejte je na kolečka a vložte do hlubší velké pánve. Přidejte zbývající suroviny, přiveďte k varu a za stálého míchání na mírném plameni vařte. Banány se postupně rozvaří a vznikne z nich hmota připomínající banánový džem.
Směsí naplňte sterilizované sklenice a vychlaďte. V chladničce vydrží opičí máslo 4–6 týdnů, díky citronu a cukru zůstanou banány čerstvé. Pokud chcete mít jistotu, že se džem nezkazí, sklenice zavíčkujte, naskládejte do pekáčku s horkou vodou a vložte je na 20 minut do trouby vyhřáté na 100°C.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Opičí máslo

Velmi snadné Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 4 (19)

Co budete potřebovat

5 středně velkých banánů
(bez hnědých teček)
560 g konzervovaných kousků ananasu
včetně šťávy
300 g krupicového cukru
20 g strouhaného kokosu
3 lžíce citronové šťávy

Jak na to?

Oloupejte banány, nakrájejte je na kolečka a vložte do hlubší velké pánve. Přidejte zbývající suroviny, přiveďte k varu a za stálého míchání na mírném plameni vařte. Banány se postupně rozvaří a vznikne z nich hmota připomínající banánový džem.
Směsí naplňte sterilizované sklenice a vychlaďte. V chladničce vydrží opičí máslo 4–6 týdnů, díky citronu a cukru zůstanou banány čerstvé. Pokud chcete mít jistotu, že se džem nezkazí, sklenice zavíčkujte, naskládejte do pekáčku s horkou vodou a vložte je na 20 minut do trouby vyhřáté na 100°C.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Inspirujte se podobnými recepty