×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Opičí máslo

Další recepty a články

Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí...
Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí křídla
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na...
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché...
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché sous vide
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké

Opičí máslo

Co budete potřebovat

5 středně velkých banánů
(bez hnědých teček)
560 g konzervovaných kousků ananasu
včetně šťávy
300 g krupicového cukru
20 g strouhaného kokosu
3 lžíce citronové šťávy

Jak na to?

Oloupejte banány, nakrájejte je na kolečka a vložte do hlubší velké pánve. Přidejte zbývající suroviny, přiveďte k varu a za stálého míchání na mírném plameni vařte. Banány se postupně rozvaří a vznikne z nich hmota připomínající banánový džem.
Směsí naplňte sterilizované sklenice a vychlaďte. V chladničce vydrží opičí máslo 4–6 týdnů, díky citronu a cukru zůstanou banány čerstvé. Pokud chcete mít jistotu, že se džem nezkazí, sklenice zavíčkujte, naskládejte do pekáčku s horkou vodou a vložte je na 20 minut do trouby vyhřáté na 100°C.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Opičí máslo

Velmi snadné Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 4 (20)

Co budete potřebovat

5 středně velkých banánů
(bez hnědých teček)
560 g konzervovaných kousků ananasu
včetně šťávy
300 g krupicového cukru
20 g strouhaného kokosu
3 lžíce citronové šťávy

Jak na to?

Oloupejte banány, nakrájejte je na kolečka a vložte do hlubší velké pánve. Přidejte zbývající suroviny, přiveďte k varu a za stálého míchání na mírném plameni vařte. Banány se postupně rozvaří a vznikne z nich hmota připomínající banánový džem.
Směsí naplňte sterilizované sklenice a vychlaďte. V chladničce vydrží opičí máslo 4–6 týdnů, díky citronu a cukru zůstanou banány čerstvé. Pokud chcete mít jistotu, že se džem nezkazí, sklenice zavíčkujte, naskládejte do pekáčku s horkou vodou a vložte je na 20 minut do trouby vyhřáté na 100°C.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí křídla
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché sous vide
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat