×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Opičí máslo

Další recepty a články

Banánový shake
Banánový shake
Banánový shake
Banánový shake
Barevný salát s vařeným vejcem
Barevný salát s...
Barevný salát s vařeným vejcem
Barevný salát s vařeným vejcem
Bezmasá fit nádivka
Bezmasá fit nádivka
Bezmasá fit nádivka
Bezmasá fit nádivka
Bramborový salát s jogurtovou...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s jogurtovou...
Bramborový salát s jogurtovou...

Opičí máslo

Co budete potřebovat

5 středně velkých banánů
(bez hnědých teček)
560 g konzervovaných kousků ananasu
včetně šťávy
300 g krupicového cukru
20 g strouhaného kokosu
3 lžíce citronové šťávy

Jak na to?

Oloupejte banány, nakrájejte je na kolečka a vložte do hlubší velké pánve. Přidejte zbývající suroviny, přiveďte k varu a za stálého míchání na mírném plameni vařte. Banány se postupně rozvaří a vznikne z nich hmota připomínající banánový džem.
Směsí naplňte sterilizované sklenice a vychlaďte. V chladničce vydrží opičí máslo 4–6 týdnů, díky citronu a cukru zůstanou banány čerstvé. Pokud chcete mít jistotu, že se džem nezkazí, sklenice zavíčkujte, naskládejte do pekáčku s horkou vodou a vložte je na 20 minut do trouby vyhřáté na 100°C.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Opičí máslo

Velmi snadné Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 4 (22)

Co budete potřebovat

5 středně velkých banánů
(bez hnědých teček)
560 g konzervovaných kousků ananasu
včetně šťávy
300 g krupicového cukru
20 g strouhaného kokosu
3 lžíce citronové šťávy

Jak na to?

Oloupejte banány, nakrájejte je na kolečka a vložte do hlubší velké pánve. Přidejte zbývající suroviny, přiveďte k varu a za stálého míchání na mírném plameni vařte. Banány se postupně rozvaří a vznikne z nich hmota připomínající banánový džem.
Směsí naplňte sterilizované sklenice a vychlaďte. V chladničce vydrží opičí máslo 4–6 týdnů, díky citronu a cukru zůstanou banány čerstvé. Pokud chcete mít jistotu, že se džem nezkazí, sklenice zavíčkujte, naskládejte do pekáčku s horkou vodou a vložte je na 20 minut do trouby vyhřáté na 100°C.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Banánový shake
Banánový shake
Banánový shake
Banánový shake
Barevný salát s vařeným vejcem
Barevný salát s vařeným vejcem
Barevný salát s vařeným vejcem
Barevný salát s vařeným vejcem
Bezmasá fit nádivka
Bezmasá fit nádivka
Bezmasá fit nádivka
Bezmasá fit nádivka
Bramborový salát s jogurtovou...
Bramborový salát s jogurtovou...
Bramborový salát s jogurtovou...
Bramborový salát s jogurtovou...

Inspirujte se podobnými recepty