Opičí máslo
Ingredience
5 | středně velkých banánů |
(bez hnědých teček) | |
560 g | konzervovaných kousků ananasu |
včetně šťávy | |
300 g | krupicového cukru |
20 g | strouhaného kokosu |
3 | lžíce citronové šťávy |
Postup přípravy
Oloupejte banány, nakrájejte je na kolečka a vložte do hlubší velké pánve. Přidejte zbývající suroviny, přiveďte k varu a za stálého míchání na mírném plameni vařte. Banány se postupně rozvaří a vznikne z nich hmota připomínající banánový džem.
Směsí naplňte sterilizované sklenice a vychlaďte. V chladničce vydrží opičí máslo 4–6 týdnů, díky citronu a cukru zůstanou banány čerstvé. Pokud chcete mít jistotu, že se džem nezkazí, sklenice zavíčkujte, naskládejte do pekáčku s horkou vodou a vložte je na 20 minut do trouby vyhřáté na 100°C.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY