×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Omeleta s bramborem a sýrem

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Omeleta s bramborem a sýrem

Co budete potřebovat

1 malý brambor, nakrájený
na 2cm kostičky
1 lžička olivového oleje
50 g nakrájeného salámu chorizo
nebo slaniny
2–3 vejce BASIC
sůl
nasekaná petrželka
25 g strouhaného eidamu AQ

Jak na to?

Nakrájený brambor uvařte v osolené vodě; trvá to asi 8–10 minut. Sceďte a nechte oschnout. V pánvi rozehřejte olej, přidejte salám chorizo nebo slaninu a asi 2 minuty míchejte. Pak přidejte bramborové kostičky a opékejte dalších 5 minut, aby byly křupavé. Obsah pánve vysypte do misky a připravte v ní omeletu: v hrnku zlehka prošlehejte vejce, osolte je a vlijte do rozehřáté pánvičky. Jakmile vejce zpevní, posypte je opečeným salámem s bramborem, petrželkou a sýrem. Ještě minutu prohřívejte, aby se rozpustil sýr, a pak hned podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Omeleta s bramborem a sýrem

Předkrm Snadné Petržel kadeřavá Magazín 6/2015
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

1 malý brambor, nakrájený
na 2cm kostičky
1 lžička olivového oleje
50 g nakrájeného salámu chorizo
nebo slaniny
2–3 vejce BASIC
sůl
nasekaná petrželka
25 g strouhaného eidamu AQ

Jak na to?

Nakrájený brambor uvařte v osolené vodě; trvá to asi 8–10 minut. Sceďte a nechte oschnout. V pánvi rozehřejte olej, přidejte salám chorizo nebo slaninu a asi 2 minuty míchejte. Pak přidejte bramborové kostičky a opékejte dalších 5 minut, aby byly křupavé. Obsah pánve vysypte do misky a připravte v ní omeletu: v hrnku zlehka prošlehejte vejce, osolte je a vlijte do rozehřáté pánvičky. Jakmile vejce zpevní, posypte je opečeným salámem s bramborem, petrželkou a sýrem. Ještě minutu prohřívejte, aby se rozpustil sýr, a pak hned podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty