Nigiri je dalším velmi klasickým druhem sushi. Jde o váleček z rýže, na kterém je položený kousek čerstvé syrové ryby, zeleniny nebo vaječné omelety.
Snadné
0-15 minut
0/5
Bezlepkové
Hlavní chod
Ingredience
Složení
6 porcí
Sushi rýže 120 g
Losos 80 g
Sushi rýže 120 g
Losos 80 g
Příprava
1
Lososa nakrájejte na velmi tenké plátky o délce 10 cm.
2
Navlhčenýma rukama tvořte z rýže podlouhlé válečky o délce 7 cm.
3
Z horní strany udělejte do válečku prstem mírný důlek a na něj vložte plátek ryby. Rybu uhlaďte, aby byla zřetelná její struktura.
1
Lososa nakrájejte na velmi tenké plátky o délce 10 cm.
2
Navlhčenýma rukama tvořte z rýže podlouhlé válečky o délce 7 cm.
3
Z horní strany udělejte do válečku prstem mírný důlek a na něj vložte plátek ryby. Rybu uhlaďte, aby byla zřetelná její struktura.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!