
Nektarinková klevela s bourbonem
Klevela je v podstatě řidšídžem plný šťávy z rozvařeného ovoce.

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Veganské
Příloha
Ingredience
Složení 1 porcí
- Nektarinka 1 kg
- Cukr krupicový 200 g
- Bourbon 100 ml
- Voda 150 ml
- Nektarinka 1 kg
- Cukr krupicový 200 g
- Bourbon 100 ml
- Voda 150 ml
Příprava
- 1Nektarinky očistěte a nakrájejte na kostičky. Vložte do hrnce a lehce podlijte vodou. Zakryjte a přiveďte k varu. Ovoce vařte na mírném ohni za občasného míchání 45 minut. Rozvaří se na hustší kaši.
- 2Zasypte cukrem a ještě 10 minut povařte. Zvyšte plamen, vlijte bourbon a nechte rychle vyvařit alkohol.
- 3Takto připravenou klevelu plňte do sklenic. Uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Poté uchovávejte v lednici. Případně lze sklenice 20 minut zavařit.
- 1Nektarinky očistěte a nakrájejte na kostičky. Vložte do hrnce a lehce podlijte vodou. Zakryjte a přiveďte k varu. Ovoce vařte na mírném ohni za občasného míchání 45 minut. Rozvaří se na hustší kaši.
- 2Zasypte cukrem a ještě 10 minut povařte. Zvyšte plamen, vlijte bourbon a nechte rychle vyvařit alkohol.
- 3Takto připravenou klevelu plňte do sklenic. Uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Poté uchovávejte v lednici. Případně lze sklenice 20 minut zavařit.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.