Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Nektarinková klevela s bourbonem

Nektarinková klevela s bourbonem

Klevela je v podstatě řidšídžem plný šťávy z rozvařeného ovoce.

Ingredience

1 kg nektarinek
150 ml vody
200 g cukru krupice
100 ml kvalitního bourbonu

Postup přípravy

1. Nektarinky očistěte a nakrájejte na kostičky. Vložte do hrnce a lehce podlijte vodou. Zakryjte a přiveďte k varu. Ovoce vařte na mírném ohni za občasného míchání 45 minut. Rozvaří se na hustší kaši.

2. Zasypte cukrem a ještě 10 minut povařte. Zvyšte plamen, vlijte bourbon a nechte rychle vyvařit alkohol.

3. Takto připravenou klevelu plňte do sklenic. Uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Poté uchovávejte v lednici. Případně lze sklenice 20 minut zavařit.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty