Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyNadívaná kuřecí stehna
Albert logoAlbert logo
  • Nadívaná kuřecí stehna

Nadívaná kuřecí stehna

Nadívaná kuřecí stehna
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Kmín celý 2 člž
  • Zelí červené sterilované 2 ks
  • Slanina vcelku 250 g
  • Sůl
  • Cukr krupicový 1,5 plž
  • Kuřecí stehna 8 ks
  • Mouka hladká 2 plž
  • Máslo 150 g
  • Kmín celý 2 člž
  • Zelí červené sterilované 2 ks
  • Slanina vcelku 250 g
  • Sůl
  • Cukr krupicový 1,5 plž
  • Kuřecí stehna 8 ks
  • Mouka hladká 2 plž
  • Máslo 150 g

Příprava

1
Nakrájenou slaninu nasucho vyškvařte v pánvi s vyšším okrajem. V momentě, kdy je krásně křupavá, přidejte jednu lžíci másla, nechte rozpustit, promíchejte a přidejte zelí a za stálého míchání duste pět minut. Přidejte jednu lžičku kmínu, sůl a podle chuti i cukr. Duste dalších pět minut. Pak směs odstavte a nechte vychladnout.
2
Kuřecí stehna pořádně osolte a pak je naplňte zhruba polovinou ochuceného zelí – na širší straně stehýnka vždy lehce nadzvedněte kůži a zelí pod ni napěchujte. Bát se nemusíte, zelí bude pod kůží držet, jen buďte opatrní, abyste kůži neprotrhli. Poté dejte stehna do pekáče, poklaďte 150 g másla pokrájeného na plátky a posypte zbylým kmínem. Pečte hodinu při teplotě 180 °C.
3
Zbylé zelí zahustěte jíškou – na dvou lžících másla opražte dvě lžíce hladké mouky pěkně dozlatova – a vmíchejte do zelí. Podle chuti jej přislaďte nebo přisolte.
4
Kuřecí stehna podávejte s bramborovými noky a zelím, přelité vypečenou šťávou.
5
TIP: Ochuceným zelím můžete nadívat i celé kuře – zelí dejte do dobře osolené břišní dutiny, důkladně sepněte a pečte, jak jste zvyklí.
1
Nakrájenou slaninu nasucho vyškvařte v pánvi s vyšším okrajem. V momentě, kdy je krásně křupavá, přidejte jednu lžíci másla, nechte rozpustit, promíchejte a přidejte zelí a za stálého míchání duste pět minut. Přidejte jednu lžičku kmínu, sůl a podle chuti i cukr. Duste dalších pět minut. Pak směs odstavte a nechte vychladnout.
2
Kuřecí stehna pořádně osolte a pak je naplňte zhruba polovinou ochuceného zelí – na širší straně stehýnka vždy lehce nadzvedněte kůži a zelí pod ni napěchujte. Bát se nemusíte, zelí bude pod kůží držet, jen buďte opatrní, abyste kůži neprotrhli. Poté dejte stehna do pekáče, poklaďte 150 g másla pokrájeného na plátky a posypte zbylým kmínem. Pečte hodinu při teplotě 180 °C.
3
Zbylé zelí zahustěte jíškou – na dvou lžících másla opražte dvě lžíce hladké mouky pěkně dozlatova – a vmíchejte do zelí. Podle chuti jej přislaďte nebo přisolte.
4
Kuřecí stehna podávejte s bramborovými noky a zelím, přelité vypečenou šťávou.
5
TIP: Ochuceným zelím můžete nadívat i celé kuře – zelí dejte do dobře osolené břišní dutiny, důkladně sepněte a pečte, jak jste zvyklí.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě dnes

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě dnes

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě dnes

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 15 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.