Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Mlynářská veka s vajíčkovou pomazánkou

Mlynářská veka s vajíčkovou pomazánkou

Vajíčková pomazánka, klasika, která potěší nejen děti. Zkuste ji s novou inspirací a doplňte ji skvělým avokádem.

Ingredience

3 vejce
100 g čerstvého sýra
30 g řeckého jogurtu
1 lžička plnotučné hořčice
1 jarní cibulka
1 hrst čerstvé pažitky
2 kyselé okurky
1 citron
sůl
pepř
1 Mlynářská veka z Albertova pekařství
1 avokádo
4 hrsti mikrobylinek – hrášku

Postup přípravy

1. Vejce dejte do hrnce s vroucí vodou, aby byla ponořená, a vařte 10 minut natvrdo. Pak dejte vejce pod tekoucí studenou vodu, aby vychladla. Oloupejte je a nakrájejte na drobné kostičky.

2. V míse smíchejte sýr, jogurt a hořčici. Polovinu jarní cibulky omyjte a spolu s pažitkou nasekejte. Okurky nakrájejte na kostičky. Cibulku, pažitku, okurku a vejce přidejte k sýrovému základu a vše dobře promíchejte. Pomazánku dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.

3. Veku nakrájejte na menší plátky. Spodní plátek natřete bohatou vrstvou vajíčkové pomazánky.

4. Avokádo rozkrojte napůl, vyndejte pecku a oloupejte ho. Dužinu nakrájejte na tenké plátky, pokapejte citronovou šťávou, osolte a opepřete. Plátky avokáda rozložte na vajíčkovou pomazánku, přidejte čerstvé výhonky hrášku a zavřete svačinku dalším plátkem veky.

Pomohl vám recept?
13hodnocení4

Další videorecepty