
Mlynářská veka s vajíčkovou pomazánkou
Postup přípravy
1. Vejce dejte do hrnce s vroucí vodou, aby byla ponořená, a vařte 10 minut natvrdo. Pak dejte vejce pod tekoucí studenou vodu, aby vychladla. Oloupejte je a nakrájejte na drobné kostičky.
2. V míse smíchejte sýr, jogurt a hořčici. Polovinu jarní cibulky omyjte a spolu s pažitkou nasekejte. Okurky nakrájejte na kostičky. Cibulku, pažitku, okurku a vejce přidejte k sýrovému základu a vše dobře promíchejte. Pomazánku dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.
3. Veku nakrájejte na menší plátky. Spodní plátek natřete bohatou vrstvou vajíčkové pomazánky.
4. Avokádo rozkrojte napůl, vyndejte pecku a oloupejte ho. Dužinu nakrájejte na tenké plátky, pokapejte citronovou šťávou, osolte a opepřete. Plátky avokáda rozložte na vajíčkovou pomazánku, přidejte čerstvé výhonky hrášku a zavřete svačinku dalším plátkem veky.