Mille-feuille (čti mil fœj) se šlehačkou de luxe
Ingredience
100 g | jahod |
100 g | borůvek |
300 g | listového těsta |
60 g | cukru moučky |
400 ml | šlehačky Kunín de luxe (40 %) |
1 | lžička vanilkového extraktu |
Postup přípravy
1. Jahody a borůvky očistěte. Část ovoce přepulte, část nechte v celku a odložte stranou.
2. Listové těsto rozdělte na dvě poloviny a vyválejte na šířku 2 mm. Plech vyložte pečicím papírem. Obě listová těsta dejte zvlášť na plech, přikryjte kusem pečicího papíru a zatěžkejte dalším plechem, aby se těsto nezvedlo. Takto připravené těsto pečte v předehřáté troubě na 165 °C 25 minut.
3. Z upečených těst sejměte plech a nechte je zcela vychladnout. Troubu rozehřejte na program gril na 240 °C. Celý povrch listových těst jemně posypte dvěma lžícemi moučkového cukru. Cukr grilujte, dokud nezíská zlatavou barvu.
4. Těsta zarovnejte seříznutím křivých okrajů a rozřízněte na stejně velké obdélníky 13 × 4 cm.
5. Do šlehačky Kunín de luxe 40 % přidejte vanilkový extrakt a zbylý moučkový cukr vyšlehejte do zhoustnutí.
6. Zdobicím pytlíkem postupně naneste vanilkový krém jako malé pusinky, vrstvu po vrstvě. Vrchní část dezertu zdobte jahodami, borůvkami a zbylým krémem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY