Metrový dezert
Ingredience
máslo a hrubá mouka na vymazání forem | |
čokoládové drobení | |
Na těsto | |
---|---|
200 g | hladké mouky |
1 | lžička kypřicího prášku do pečiva |
8 | vajec |
200 g | moučkového cukru |
2 | lžíce kakaa |
2 | lžíce horké vody |
Na krém | |
1 | litr mléka |
3 | sáčky vanilkového pudinkového |
prášku | |
2 | sáčky vanilkového cukru |
250 g | krupicového cukru |
3 | lžičky rumové tresti |
375 g | másla, nakrájeného na kostky |
Postup přípravy
1. Začněte krémem, který se bude hodinu chladit. Do hrnku vlijte 500 ml mléka a rozmíchejte v něm pudinkové prášky. Do hrnce nalijte zbývající půllitr mléka a vsypte oba druhy cukru.
2. Za stálého míchání přiveďte k varu a pomalu přilévejte mléko s pudinkem. Míchejte, dokud směs neztuhne. Odstavte, nechte mírně zchladnout, přidejte rumovou tresť a pak i máslo a šlehejte elektrickou metlou 5–8 minut.
3. Krém dejte do lednice na hodinu chladit.
4. Rozehřejte troubu na 180 °C. Mouku smíchejte v míse s práškem do pečiva. V jiné misce rozšlehejte vejce s cukrem, zapracujte do mouky a vyšlehejte hladké těsto.
5. Formu na srnčí hřbet vymažte máslem a vysypte moukou. Vlijte do ní polovinu těsta a dejte péct na 30–60 minut.
6. Upečený korpus zatepla vyklopte a nechte vychladnout.
7. Do druhé poloviny těsta přidejte kakao a 2 lžíce horké vody a 3 minuty šlehejte. Tmavé těsto upečte stejně jako světlé.
8. Oba korpusy nechte vychladnout, a pak je rozkrájejte na centimetrové plátky. Na světlý plátek naneste krém a na něj položte tmavý plátek, pak postupně střídejte barvy do dlouhého „hada“.
9. Zbylým krémem potřete povrch dezertu a posypte ho čokoládovým drobením. Vychlazený pak krájejte šikmo, aby na řezu byly vidět obě barvy těsta.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY