Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

máslo a hrubá mouka na vymazání forem
čokoládové drobení
Na těsto
200 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
8 vajec
200 g moučkového cukru
2 lžíce kakaa
2 lžíce horké vody
Na krém
1 litr mléka
3 sáčky vanilkového pudinkového
prášku
2 sáčky vanilkového cukru
250 g krupicového cukru
3 lžičky rumové tresti
375 g másla, nakrájeného na kostky

Postup přípravy

1. Začněte krémem, který se bude hodinu chladit. Do hrnku vlijte 500 ml mléka a rozmíchejte v něm pudinkové prášky. Do hrnce nalijte zbývající půllitr mléka a vsypte oba druhy cukru.

2. Za stálého míchání přiveďte k varu a pomalu přilévejte mléko s pudinkem. Míchejte, dokud směs neztuhne. Odstavte, nechte mírně zchladnout, přidejte rumovou tresť a pak i máslo a šlehejte elektrickou metlou 5–8 minut.

3. Krém dejte do lednice na hodinu chladit.

4. Rozehřejte troubu na 180 °C. Mouku smíchejte v míse s práškem do pečiva. V jiné misce rozšlehejte vejce s cukrem, zapracujte do mouky a vyšlehejte hladké těsto.

5. Formu na srnčí hřbet vymažte máslem a vysypte moukou. Vlijte do ní polovinu těsta a dejte péct na 30–60 minut.

6. Upečený korpus zatepla vyklopte a nechte vychladnout.

7. Do druhé poloviny těsta přidejte kakao a 2 lžíce horké vody a 3 minuty šlehejte. Tmavé těsto upečte stejně jako světlé.

8. Oba korpusy nechte vychladnout, a pak je rozkrájejte na centimetrové plátky. Na světlý plátek naneste krém a na něj položte tmavý plátek, pak postupně střídejte barvy do dlouhého „hada“.

9. Zbylým krémem potřete povrch dezertu a posypte ho čokoládovým drobením. Vychlazený pak krájejte šikmo, aby na řezu byly vidět obě barvy těsta.

Pomohl vám recept?
26hodnocení4

Další videorecepty