Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Meruňkovo-jogurtová terina

Další recepty a články

Broskve zapečené se skořicí a...
Broskve zapečené se...
Broskve zapečené se skořicí a...
Broskve zapečené se skořicí a...
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové...
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové koblihy
Broskve na grilu s řeckým...
Broskve na grilu...
Broskve na grilu s řeckým...
Broskve na grilu s řeckým...

Meruňkovo-jogurtová terina

Co budete potřebovat

500 ml hustého řeckého jogurtu
4 lžíce medu
250 ml co nejtučnější smetany ke šlehání
1 citron, kůra nastrouhaná
500 g meruněk z domácího meruňkového kompotu
rum
2 balení esíček

Jak na to?

Menší formu na terinu, o objemu jeden litr, vyložte potravinářskou fólií nebo alobalem. Jogurt smíchejte se dvěma lžícemi medu, pak přidejte dotuha ušlehanou smetanu a kůru nastrouhanou z jednoho citronu. Meruňky buď pouze promíchejte nebo lehce svařte se zbývajícím medem a lžící rumu. Esíčka rozdrobte a začněte vrstvit: na dno formy dejte třetinu jogurtové směsi, na ni část rozdrobených esíček, část meruněk, druhou třetinu jogurtu, esíčka, meruňky a zbývající jogurtovou směs. Dejte mrazit na minimálně čtyři hodiny, nejlépe přes noc. Obraťte a po patnácti minutách nakrájejte na kousky. Podávejte ozdobené meruňkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Meruňkovo-jogurtová terina

Dezert Velmi snadné Řecká Magazín 8/2010
Průměrné hodnocení 4 (12)

Co budete potřebovat

500 ml hustého řeckého jogurtu
4 lžíce medu
250 ml co nejtučnější smetany ke šlehání
1 citron, kůra nastrouhaná
500 g meruněk z domácího meruňkového kompotu
rum
2 balení esíček

Jak na to?

Menší formu na terinu, o objemu jeden litr, vyložte potravinářskou fólií nebo alobalem. Jogurt smíchejte se dvěma lžícemi medu, pak přidejte dotuha ušlehanou smetanu a kůru nastrouhanou z jednoho citronu. Meruňky buď pouze promíchejte nebo lehce svařte se zbývajícím medem a lžící rumu. Esíčka rozdrobte a začněte vrstvit: na dno formy dejte třetinu jogurtové směsi, na ni část rozdrobených esíček, část meruněk, druhou třetinu jogurtu, esíčka, meruňky a zbývající jogurtovou směs. Dejte mrazit na minimálně čtyři hodiny, nejlépe přes noc. Obraťte a po patnácti minutách nakrájejte na kousky. Podávejte ozdobené meruňkami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Broskve zapečené se skořicí a...
Broskve zapečené se skořicí a...
Broskve zapečené se skořicí a...
Broskve zapečené se skořicí a...
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové koblihy
Broskve na grilu s řeckým...
Broskve na grilu s řeckým...
Broskve na grilu s řeckým...
Broskve na grilu s řeckým...

Inspirujte se podobnými recepty