×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Meruňkovo-jogurtová terina
30 minut , Dezert , Velmi snadné , Řecká ,

Meruňkovo-jogurtová terina

Co budu potřebovat

500 ml hustého řeckého jogurtu
4 lžíce medu
250 ml co nejtučnější smetany ke šlehání
1 citron, kůra nastrouhaná
500 g meruněk z domácího meruňkového kompotu
rum
2 balení esíček

Jak na to?

Menší formu na terinu, o objemu jeden litr, vyložte potravinářskou fólií nebo alobalem. Jogurt smíchejte se dvěma lžícemi medu, pak přidejte dotuha ušlehanou smetanu a kůru nastrouhanou z jednoho citronu. Meruňky buď pouze promíchejte nebo lehce svařte se zbývajícím medem a lžící rumu. Esíčka rozdrobte a začněte vrstvit: na dno formy dejte třetinu jogurtové směsi, na ni část rozdrobených esíček, část meruněk, druhou třetinu jogurtu, esíčka, meruňky a zbývající jogurtovou směs. Dejte mrazit na minimálně čtyři hodiny, nejlépe přes noc. Obraťte a po patnácti minutách nakrájejte na kousky. Podávejte ozdobené meruňkami.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Řecké jogurtové koblihy

    Dezert 45 minut
  • Broskve zapečené se skořicí a mandlemi

    Dezert 60 minut