Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Meruňková zavařenina s badyánem a mátou

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se...
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Okurková limonáda
Okurková limonáda
Okurková limonáda
Okurková limonáda
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky...
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...

Meruňková zavařenina s badyánem a mátou

Co budete potřebovat

1 kg meruněk
2 jablka
400 g hnědého cukru
několik snítek máty
4 hvězdičky badyánu
2 lžičky pektinu
1 lžička kyseliny citronové

Jak na to?

Omyté meruňky vypeckujte, jablka oloupejte, vyřízněte jádřinec a oboje nakrájejte na menší kousky. Smíchejte se 300 g cukru, přidejte mátu i badyán. Podlijte dvěma lžícemi vody a vařte 15 minut do změknutí.
Vyjměte badyánové hvězdičky i mátu a ovoce rozmixujte. Vraťte do hrnce, přisypte pektin smíchaný se zbývajícím cukrem a dobře promíchejte.
Nechte ještě deset minut vařit, až zavařenina zhoustne. Poté přidejte kyselinu citronovou a naplňte do skleniček.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Meruňková zavařenina s badyánem a mátou

Snídaně Velmi snadné Zavařeniny Bezlepkové Veganské Vegetariánské Bez laktózy Máta Magazín 7-8/2018 (Letní speciál) Počet porcí: 5-6 skleniček
Průměrné hodnocení 5 (3)
Meruňky jsou úžasné ovoce. Ve sladkých marmeládách jsou naprosto nepřekonatelné, ale snesou i trochu experimentování s výrazným kořením.

Co budete potřebovat

1 kg meruněk
2 jablka
400 g hnědého cukru
několik snítek máty
4 hvězdičky badyánu
2 lžičky pektinu
1 lžička kyseliny citronové

Jak na to?

Omyté meruňky vypeckujte, jablka oloupejte, vyřízněte jádřinec a oboje nakrájejte na menší kousky. Smíchejte se 300 g cukru, přidejte mátu i badyán. Podlijte dvěma lžícemi vody a vařte 15 minut do změknutí.
Vyjměte badyánové hvězdičky i mátu a ovoce rozmixujte. Vraťte do hrnce, přisypte pektin smíchaný se zbývajícím cukrem a dobře promíchejte.
Nechte ještě deset minut vařit, až zavařenina zhoustne. Poté přidejte kyselinu citronovou a naplňte do skleniček.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Okurková limonáda
Okurková limonáda
Okurková limonáda
Okurková limonáda
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...

Inspirujte se podobnými recepty