×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Meruňková zavařenina s badyánem a mátou

Další recepty a články

Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový...
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s...
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s...
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...

Meruňková zavařenina s badyánem a mátou

Co budete potřebovat

1 kg meruněk
2 jablka
400 g hnědého cukru
několik snítek máty
4 hvězdičky badyánu
2 lžičky pektinu
1 lžička kyseliny citronové

Jak na to?

Omyté meruňky vypeckujte, jablka oloupejte, vyřízněte jádřinec a oboje nakrájejte na menší kousky. Smíchejte se 300 g cukru, přidejte mátu i badyán. Podlijte dvěma lžícemi vody a vařte 15 minut do změknutí.
Vyjměte badyánové hvězdičky i mátu a ovoce rozmixujte. Vraťte do hrnce, přisypte pektin smíchaný se zbývajícím cukrem a dobře promíchejte.
Nechte ještě deset minut vařit, až zavařenina zhoustne. Poté přidejte kyselinu citronovou a naplňte do skleniček.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Meruňková zavařenina s badyánem a mátou

Snídaně Velmi snadné Zavařeniny Bezlepkové Veganské Vegetariánské Bez laktózy Magazín 7-8/2018 (Letní speciál)
Průměrné hodnocení 5 (1)
Meruňky jsou úžasné ovoce. Ve sladkých marmeládách jsou naprosto nepřekonatelné, ale snesou i trochu experimentování s výrazným kořením.

Co budete potřebovat

1 kg meruněk
2 jablka
400 g hnědého cukru
několik snítek máty
4 hvězdičky badyánu
2 lžičky pektinu
1 lžička kyseliny citronové

Jak na to?

Omyté meruňky vypeckujte, jablka oloupejte, vyřízněte jádřinec a oboje nakrájejte na menší kousky. Smíchejte se 300 g cukru, přidejte mátu i badyán. Podlijte dvěma lžícemi vody a vařte 15 minut do změknutí.
Vyjměte badyánové hvězdičky i mátu a ovoce rozmixujte. Vraťte do hrnce, přisypte pektin smíchaný se zbývajícím cukrem a dobře promíchejte.
Nechte ještě deset minut vařit, až zavařenina zhoustne. Poté přidejte kyselinu citronovou a naplňte do skleniček.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...

Inspirujte se podobnými recepty