Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyMelounová bomba
Albert logoAlbert logo
  • Melounová bomba
Melounová bomba

Melounová bomba

Snadné
Více než 60 minut
5/5

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Zmrzlina pistáciová 1 l
  • Zmrzlina vanilková 500 ml
  • Sušenky Oreo
  • Korpus dortový
  • Campari 1 plž
  • Cukr krupicový 200 g
  • Meloun vodní 750 ml
  • Zmrzlina pistáciová 1 l
  • Zmrzlina vanilková 500 ml
  • Sušenky Oreo
  • Korpus dortový
  • Campari 1 plž
  • Cukr krupicový 200 g
  • Meloun vodní 750 ml

Příprava

1
Začněte sorbetem. Cukr nasypte do rendlíku, zalijte ho 180 ml vody a přiveďte k varu. Stále míchejte, aby se cukr rozpustil, pak sejměte z ohně a vmíchejte campari. Nechte zchladnout.
2
Z melounové dužiny odstraňte všechna jadérka a rozmixujte ji dohladka. K dužině přilijte cukerný roztok a promíchejte. Přendejte do mělké mísy a dejte na 6–8 hodin do mrazáku. Každé dvě hodiny rozbijte krystaly zmrzlého sorbetu vidličkou a znovu dejte do mrazáku. Hlubší kulatou mísu o objemu okolo 3 litrů vyložte potravinářskou fólií a dejte ji na 10 minut do mrazáku. Pistáciovou zmrzlinu nechte velmi mírně povolit a pak ji pomocí studené stěrky rozprostřete po dně a bocích mísy, aby vytvořila rovnoměrnou 1–1,5centimetrovou vrstvu. Mísu dejte znovu na půl hodiny do mrazáku. Celý postup zopakujte, tentokrát s vanilkovou zmrzlinou. Z mrazáku vyndejte sorbet, rozdrťte jej ručním elektrickým mixérem, vmíchejte do něj kousky sušenek (bez bílého krému) a naplňte jím zbylý prostor v míse. Vršek utěsněte kolem korpusu, přetáhněte fólií a dejte zmrznout. Před podáváním vyklopte na talíř.
1
Začněte sorbetem. Cukr nasypte do rendlíku, zalijte ho 180 ml vody a přiveďte k varu. Stále míchejte, aby se cukr rozpustil, pak sejměte z ohně a vmíchejte campari. Nechte zchladnout.
2
Z melounové dužiny odstraňte všechna jadérka a rozmixujte ji dohladka. K dužině přilijte cukerný roztok a promíchejte. Přendejte do mělké mísy a dejte na 6–8 hodin do mrazáku. Každé dvě hodiny rozbijte krystaly zmrzlého sorbetu vidličkou a znovu dejte do mrazáku. Hlubší kulatou mísu o objemu okolo 3 litrů vyložte potravinářskou fólií a dejte ji na 10 minut do mrazáku. Pistáciovou zmrzlinu nechte velmi mírně povolit a pak ji pomocí studené stěrky rozprostřete po dně a bocích mísy, aby vytvořila rovnoměrnou 1–1,5centimetrovou vrstvu. Mísu dejte znovu na půl hodiny do mrazáku. Celý postup zopakujte, tentokrát s vanilkovou zmrzlinou. Z mrazáku vyndejte sorbet, rozdrťte jej ručním elektrickým mixérem, vmíchejte do něj kousky sušenek (bez bílého krému) a naplňte jím zbylý prostor v míse. Vršek utěsněte kolem korpusu, přetáhněte fólií a dejte zmrznout. Před podáváním vyklopte na talíř.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 12.06.2024 do 18.06.2024

Platný ještě 6 dní

Od 05.06.2024 do 18.06.2024

Platný ještě 6 dní

Od 12.06.2024 do 18.06.2024

Platný ještě 6 dní

Od 05.06.2024 do 18.06.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.