×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Melounová bomba

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Melounová bomba

Co budete potřebovat

1–1,2 l pistáciové zmrzliny
500–600 ml vanilkové zmrzliny
1 balení sušenek Oreo, černé oplatky
nasekané na kousky imitující
melounová jadérka
1 dortový korpus o průměru 15 cm
Na melounový sorbet
200 g krupicového cukru
1 lžíce campari
750 ml červené melounové dužiny

Jak na to?

Začněte sorbetem. Cukr nasypte do rendlíku, zalijte ho 180 ml vody a přiveďte k varu. Stále míchejte, aby se cukr rozpustil, pak sejměte z ohně a vmíchejte campari. Nechte zchladnout.

Z melounové dužiny odstraňte všechna jadérka a rozmixujte ji dohladka. K dužině přilijte cukerný roztok a promíchejte. Přendejte do mělké mísy a dejte na 6–8 hodin do mrazáku. Každé dvě hodiny rozbijte krystaly zmrzlého sorbetu vidličkou a znovu dejte do mrazáku. Hlubší kulatou mísu o objemu okolo 3 litrů vyložte potravinářskou fólií a dejte ji na 10 minut do mrazáku. Pistáciovou zmrzlinu nechte velmi mírně povolit a pak ji pomocí studené stěrky rozprostřete po dně a bocích mísy, aby vytvořila rovnoměrnou 1–1,5centimetrovou vrstvu. Mísu dejte znovu na půl hodiny do mrazáku. Celý postup zopakujte, tentokrát s vanilkovou zmrzlinou. Z mrazáku vyndejte sorbet, rozdrťte jej ručním elektrickým mixérem, vmíchejte do něj kousky sušenek (bez bílého krému) a naplňte jím zbylý prostor v míse. Vršek utěsněte kolem korpusu, přetáhněte fólií a dejte zmrznout. Před podáváním vyklopte na talíř.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Melounová bomba

Snadné Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 5 (4)

Co budete potřebovat

1–1,2 l pistáciové zmrzliny
500–600 ml vanilkové zmrzliny
1 balení sušenek Oreo, černé oplatky
nasekané na kousky imitující
melounová jadérka
1 dortový korpus o průměru 15 cm
Na melounový sorbet
200 g krupicového cukru
1 lžíce campari
750 ml červené melounové dužiny

Jak na to?

Začněte sorbetem. Cukr nasypte do rendlíku, zalijte ho 180 ml vody a přiveďte k varu. Stále míchejte, aby se cukr rozpustil, pak sejměte z ohně a vmíchejte campari. Nechte zchladnout.

Z melounové dužiny odstraňte všechna jadérka a rozmixujte ji dohladka. K dužině přilijte cukerný roztok a promíchejte. Přendejte do mělké mísy a dejte na 6–8 hodin do mrazáku. Každé dvě hodiny rozbijte krystaly zmrzlého sorbetu vidličkou a znovu dejte do mrazáku. Hlubší kulatou mísu o objemu okolo 3 litrů vyložte potravinářskou fólií a dejte ji na 10 minut do mrazáku. Pistáciovou zmrzlinu nechte velmi mírně povolit a pak ji pomocí studené stěrky rozprostřete po dně a bocích mísy, aby vytvořila rovnoměrnou 1–1,5centimetrovou vrstvu. Mísu dejte znovu na půl hodiny do mrazáku. Celý postup zopakujte, tentokrát s vanilkovou zmrzlinou. Z mrazáku vyndejte sorbet, rozdrťte jej ručním elektrickým mixérem, vmíchejte do něj kousky sušenek (bez bílého krému) a naplňte jím zbylý prostor v míse. Vršek utěsněte kolem korpusu, přetáhněte fólií a dejte zmrznout. Před podáváním vyklopte na talíř.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Inspirujte se podobnými recepty