
Melounová bomba
Postup přípravy
Začněte sorbetem. Cukr nasypte do rendlíku, zalijte ho 180 ml vody a přiveďte k varu. Stále míchejte, aby se cukr rozpustil, pak sejměte z ohně a vmíchejte campari. Nechte zchladnout.
Z melounové dužiny odstraňte všechna jadérka a rozmixujte ji dohladka. K dužině přilijte cukerný roztok a promíchejte. Přendejte do mělké mísy a dejte na 6–8 hodin do mrazáku. Každé dvě hodiny rozbijte krystaly zmrzlého sorbetu vidličkou a znovu dejte do mrazáku. Hlubší kulatou mísu o objemu okolo 3 litrů vyložte potravinářskou fólií a dejte ji na 10 minut do mrazáku. Pistáciovou zmrzlinu nechte velmi mírně povolit a pak ji pomocí studené stěrky rozprostřete po dně a bocích mísy, aby vytvořila rovnoměrnou 1–1,5centimetrovou vrstvu. Mísu dejte znovu na půl hodiny do mrazáku. Celý postup zopakujte, tentokrát s vanilkovou zmrzlinou. Z mrazáku vyndejte sorbet, rozdrťte jej ručním elektrickým mixérem, vmíchejte do něj kousky sušenek (bez bílého krému) a naplňte jím zbylý prostor v míse. Vršek utěsněte kolem korpusu, přetáhněte fólií a dejte zmrznout. Před podáváním vyklopte na talíř.