Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Melounová bomba

Další recepty a články

Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
Cannelloni plněné jarní...
Cannelloni plněné...
Cannelloni plněné jarní...
Cannelloni plněné jarní...
Carne asada rump steak s...
Carne asada rump...
Carne asada rump steak s...
Carne asada rump steak s...
Cavatappi à la arrabbiata
Cavatappi à la...
Cavatappi à la arrabbiata
Cavatappi à la arrabbiata

Melounová bomba

Co budete potřebovat

1–1,2 l pistáciové zmrzliny
500–600 ml vanilkové zmrzliny
1 balení sušenek Oreo, černé oplatky
nasekané na kousky imitující
melounová jadérka
1 dortový korpus o průměru 15 cm
Na melounový sorbet
200 g krupicového cukru
1 lžíce campari
750 ml červené melounové dužiny

Jak na to?

Začněte sorbetem. Cukr nasypte do rendlíku, zalijte ho 180 ml vody a přiveďte k varu. Stále míchejte, aby se cukr rozpustil, pak sejměte z ohně a vmíchejte campari. Nechte zchladnout.

Z melounové dužiny odstraňte všechna jadérka a rozmixujte ji dohladka. K dužině přilijte cukerný roztok a promíchejte. Přendejte do mělké mísy a dejte na 6–8 hodin do mrazáku. Každé dvě hodiny rozbijte krystaly zmrzlého sorbetu vidličkou a znovu dejte do mrazáku. Hlubší kulatou mísu o objemu okolo 3 litrů vyložte potravinářskou fólií a dejte ji na 10 minut do mrazáku. Pistáciovou zmrzlinu nechte velmi mírně povolit a pak ji pomocí studené stěrky rozprostřete po dně a bocích mísy, aby vytvořila rovnoměrnou 1–1,5centimetrovou vrstvu. Mísu dejte znovu na půl hodiny do mrazáku. Celý postup zopakujte, tentokrát s vanilkovou zmrzlinou. Z mrazáku vyndejte sorbet, rozdrťte jej ručním elektrickým mixérem, vmíchejte do něj kousky sušenek (bez bílého krému) a naplňte jím zbylý prostor v míse. Vršek utěsněte kolem korpusu, přetáhněte fólií a dejte zmrznout. Před podáváním vyklopte na talíř.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Melounová bomba

Snadné Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 5 (6)

Co budete potřebovat

1–1,2 l pistáciové zmrzliny
500–600 ml vanilkové zmrzliny
1 balení sušenek Oreo, černé oplatky
nasekané na kousky imitující
melounová jadérka
1 dortový korpus o průměru 15 cm
Na melounový sorbet
200 g krupicového cukru
1 lžíce campari
750 ml červené melounové dužiny

Jak na to?

Začněte sorbetem. Cukr nasypte do rendlíku, zalijte ho 180 ml vody a přiveďte k varu. Stále míchejte, aby se cukr rozpustil, pak sejměte z ohně a vmíchejte campari. Nechte zchladnout.

Z melounové dužiny odstraňte všechna jadérka a rozmixujte ji dohladka. K dužině přilijte cukerný roztok a promíchejte. Přendejte do mělké mísy a dejte na 6–8 hodin do mrazáku. Každé dvě hodiny rozbijte krystaly zmrzlého sorbetu vidličkou a znovu dejte do mrazáku. Hlubší kulatou mísu o objemu okolo 3 litrů vyložte potravinářskou fólií a dejte ji na 10 minut do mrazáku. Pistáciovou zmrzlinu nechte velmi mírně povolit a pak ji pomocí studené stěrky rozprostřete po dně a bocích mísy, aby vytvořila rovnoměrnou 1–1,5centimetrovou vrstvu. Mísu dejte znovu na půl hodiny do mrazáku. Celý postup zopakujte, tentokrát s vanilkovou zmrzlinou. Z mrazáku vyndejte sorbet, rozdrťte jej ručním elektrickým mixérem, vmíchejte do něj kousky sušenek (bez bílého krému) a naplňte jím zbylý prostor v míse. Vršek utěsněte kolem korpusu, přetáhněte fólií a dejte zmrznout. Před podáváním vyklopte na talíř.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
Cannelloni plněné jarní...
Cannelloni plněné jarní...
Cannelloni plněné jarní...
Cannelloni plněné jarní...
Carne asada rump steak s...
Carne asada rump steak s...
Carne asada rump steak s...
Carne asada rump steak s...
Cavatappi à la arrabbiata
Cavatappi à la arrabbiata
Cavatappi à la arrabbiata
Cavatappi à la arrabbiata

Inspirujte se podobnými recepty