×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Koktejl margarita s melounovým ledem

Další recepty a články

Horká čokoláda s chilli
Horká čokoláda s...
Horká čokoláda s chilli
Horká čokoláda s chilli

Koktejl margarita s melounovým ledem

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte i další naše osvěžující drinky, jako je například sorbet z lesních plodů podle Zdeňka Pohlreicha.

Co budete potřebovat

3–3,5 kg vodního melounu
4 lžičky krupicového cukru
180 ml stříbrné tequily
24 bazalkových lístků
65 ml likéru Curacao
6 hrnků ledových kostek

Jak na to?

1) Meloun překrojte, půlku oloupejte a z dužiny vykrájejte 24 kostiček o hraně 2,5 cm. Vyskládejte je na tác vyložený pečicím papírem a dejte na minimálně hodinu do mrazáku.

2) Zbytek dužiny (jedna celá půlka + zbytek od kostiček) rozmixujte s cukrem dohladka. Pak propasírujte přes jemný cedník – získáte asi 750 ml pyré.

3) Tequilu a bazalkové lístky dejte do skleněného džbánu, přidejte rozmixovanou melounovou dužinu a Curacao a umíchejte Margaritu.

4) Melounový led rozdělte do skleniček.

5) V šejkru protřepejte vždy 180 ml Margarity a jeden hrnek ledu. Směs nalijte na melounové ledové kostky a pokračujte, abyste získali celkem šest drinků. Ozdobte je bazalkou a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Koktejl margarita s melounovým ledem

Dezert Velmi snadné Ostatní Nápoje Párty Mražení a zachlazování Magazín 6/2013
Průměrné hodnocení 4 (1)

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte i další naše osvěžující drinky, jako je například sorbet z lesních plodů podle Zdeňka Pohlreicha.

Co budete potřebovat

3–3,5 kg vodního melounu
4 lžičky krupicového cukru
180 ml stříbrné tequily
24 bazalkových lístků
65 ml likéru Curacao
6 hrnků ledových kostek

Jak na to?

1) Meloun překrojte, půlku oloupejte a z dužiny vykrájejte 24 kostiček o hraně 2,5 cm. Vyskládejte je na tác vyložený pečicím papírem a dejte na minimálně hodinu do mrazáku.

2) Zbytek dužiny (jedna celá půlka + zbytek od kostiček) rozmixujte s cukrem dohladka. Pak propasírujte přes jemný cedník – získáte asi 750 ml pyré.

3) Tequilu a bazalkové lístky dejte do skleněného džbánu, přidejte rozmixovanou melounovou dužinu a Curacao a umíchejte Margaritu.

4) Melounový led rozdělte do skleniček.

5) V šejkru protřepejte vždy 180 ml Margarity a jeden hrnek ledu. Směs nalijte na melounové ledové kostky a pokračujte, abyste získali celkem šest drinků. Ozdobte je bazalkou a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Horká čokoláda s chilli
Horká čokoláda s chilli
Horká čokoláda s chilli
Horká čokoláda s chilli

Inspirujte se podobnými recepty