Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyLosos na salátu z nových brambor a ředkviček
Albert logoAlbert logo
  • Losos na salátu z nových brambor a ředkviček

Losos na salátu z nových brambor a ředkviček

Losos na salátu z nových brambor a ředkviček
Velmi snadné
0-15 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
2 porce
  • Brambory nové 250 g
  • Losos filet 250 g
  • Citron 1/2 ks
  • Pažitka čerstvá 2 plž
  • Salát ledový 1 ks
  • Olej olivový
  • Chilli paprička 1 ks
  • Ředkvičky 100 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Brambory nové 250 g
  • Losos filet 250 g
  • Citron 1/2 ks
  • Pažitka čerstvá 2 plž
  • Salát ledový 1 ks
  • Olej olivový
  • Chilli paprička 1 ks
  • Ředkvičky 100 g
  • Sůl
  • Pepř

Příprava

1
Brambory důkladně omyjte (případně použijte kartáček) pod tekoucí vodou, neloupejte. Poté je 15–20 minut vařte doměkka ve vroucí osolené vodě.
2
Mezitím smíchejte dvě lžičky olivového oleje se šťávou z půlky citronu, solí a pepřem.
3
V jiné mističce smíchejte další dvě lžičky oleje s chilli papričkou a půlkou lžičky citronové kůry.
4
Brambory sceďte, lehce propláchněte čistou vodou a ještě teplé je smíchejte s olejem s citronovou šťávou. Dejte na talíř, přidejte ředkvičky pokrájené na tenká kolečka, listy salátku a zasypte pažitkou.
5
Lososa nakrájejte na čtyři díly, mírně potřete olivovým olejem, z obou stran osolte a opepřete a zprudka opečte na grilovací pánvi do růžova. Pozor, aby nedošlo k vysušení. Při kuchyňské přípravě vynikne fantastická chuť ryby.
6
Po osmažení lososa položte na brambory se zeleninou.
1
Brambory důkladně omyjte (případně použijte kartáček) pod tekoucí vodou, neloupejte. Poté je 15–20 minut vařte doměkka ve vroucí osolené vodě.
2
Mezitím smíchejte dvě lžičky olivového oleje se šťávou z půlky citronu, solí a pepřem.
3
V jiné mističce smíchejte další dvě lžičky oleje s chilli papričkou a půlkou lžičky citronové kůry.
4
Brambory sceďte, lehce propláchněte čistou vodou a ještě teplé je smíchejte s olejem s citronovou šťávou. Dejte na talíř, přidejte ředkvičky pokrájené na tenká kolečka, listy salátku a zasypte pažitkou.
5
Lososa nakrájejte na čtyři díly, mírně potřete olivovým olejem, z obou stran osolte a opepřete a zprudka opečte na grilovací pánvi do růžova. Pozor, aby nedošlo k vysušení. Při kuchyňské přípravě vynikne fantastická chuť ryby.
6
Po osmažení lososa položte na brambory se zeleninou.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.