×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Lízátka se sedmikráskami

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Lízátka se sedmikráskami

Co budete potřebovat

10 lžic vody
10 lžic cukru krupice
4 lžíce octa
pár kapek ovocného extraktu podle chuti
cukr moučka na vysypání plechu
sedmikrásky na ozdobu

Jak na to?

Vodu, cukr a ocet vařte v pánvi přibližně 10 minut. Přidejte extrakt a vyzkoušejte, jestli je směs hotová tím, že ji kápnete do studené vody – měla by hned ztuhnout. Na plech vsypte 2cm vrstvu moučkového cukru a dnem slánky nebo jinou libovolnou formou vytlačte tvary lízátek. Do každé vlijte část tekutiny, položte sedmikrásku květem dolů, pod ní špejli a dolijte houstnoucí cukrovou směsí. Nechte ztuhnout a pak oklepejte přebytečný cukr.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lízátka se sedmikráskami

Dezert Velmi snadné Sladká jídla Magazín 7-8/2016 Počet porcí: na 10 lízátek
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

10 lžic vody
10 lžic cukru krupice
4 lžíce octa
pár kapek ovocného extraktu podle chuti
cukr moučka na vysypání plechu
sedmikrásky na ozdobu

Jak na to?

Vodu, cukr a ocet vařte v pánvi přibližně 10 minut. Přidejte extrakt a vyzkoušejte, jestli je směs hotová tím, že ji kápnete do studené vody – měla by hned ztuhnout. Na plech vsypte 2cm vrstvu moučkového cukru a dnem slánky nebo jinou libovolnou formou vytlačte tvary lízátek. Do každé vlijte část tekutiny, položte sedmikrásku květem dolů, pod ní špejli a dolijte houstnoucí cukrovou směsí. Nechte ztuhnout a pak oklepejte přebytečný cukr.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Inspirujte se podobnými recepty