×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Lívance
nad 60 minut , Dezert , Snadné , Sladká jídla ,

Lívance

Co budu potřebovat

100 g ovesných vloček, najemno
mletých
100 g hladké mouky
100 g celozrnné nebo polohrubé mouky
2 lžíce krupicového cukru
½ kostky čerstvého droždí
2 vejce + 500 ml mléka
máslo nebo olej na potření pánve
rybízový džem k podávání

Jak na to?

V míse smíchejte vločky s moukami a cukrem, do směsi rozdrobte droždí, přilijte vejce prošlehaná v mléku, promíchejte a nechte aspoň půl hodiny kynout na teplém místě.
Pánev nebo lívanečník vytřete tukem a opékejte lívance.
Podávejte je s rybízovým džemem nebo se skořicovým cukrem, anebo zakysanou smetanou s borůvkami.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Levandulové sušenky

    Sladká jídla 45 minut
  • Borůvkový pohár

    Sladká jídla 30 minut
  • Ledové borůvkové müsli tyčinky

    Sladká jídla 45 minut