Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Lahodná pěna ze zeleného čaje z matchy

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Lahodná pěna ze zeleného čaje z matchy

Co budete potřebovat

250 ml smetany ke šlehání (30 %)
2 sáčky zeleného čaje z matchy
50 g slunečnicových semínek
30 g ovesných vloček
1 lžička holandského kakaa
1⁄2 lžičky mleté skořice
80 g sušených meruněk
sůl
30 ml vody
175 g zakysané smetany
1 lžíce medu
snítka máty

Jak na to?

1. Do rendlíku nalijte smetanu ke šlehání a přiveďte k varu. Stáhněte z plotny, vložte do smetany 2 sáčky čaje a nechte louhovat.

2. Mezitím si připravte těsto na krustu. Do mixéru vsypte semínka, vločky a rozmixujte. Do směsi přidejte kakao, skořici, meruňky, špetku soli, vodu a znovu promixujte. Těsto přendejte na plech a uválejte do placky silné 4 mm.

3. Plech s těstem vložte do trouby předehřáté na 170 °C a pečte 15 minut.

4. Než se upeče krusta, přeceďte zakysanou smetanu do misky a dejte vychladit do lednice.

5. Do misky nalijte ochucenou smetanu, přidejte zakysanou smetanu, med a ručním mixérem vyšlehejte do pěny.

6. Vychladlou krustu nadrťte, vsypte do pohárů a položte na ni připravenou pěnu. Ozdobte snítkou máty a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lahodná pěna ze zeleného čaje z matchy

Dezert Velmi snadné Sladká jídla Vegetariánské Magazín 4/2021 Počet porcí: 4
(0)
Po zimě je pro naše tělo přirozené shodit nějaké to „kilečko“. Navíc se ani nenadějeme a je tu plavková sezona. Ale co s chutěmi? Tentokrát přinášíme ve Sladké tečce inspiraci na dezerty bez přidaného cukru a plné skvělých ingrediencí, které nastartují váš metabolismus!

Co budete potřebovat

250 ml smetany ke šlehání (30 %)
2 sáčky zeleného čaje z matchy
50 g slunečnicových semínek
30 g ovesných vloček
1 lžička holandského kakaa
1⁄2 lžičky mleté skořice
80 g sušených meruněk
sůl
30 ml vody
175 g zakysané smetany
1 lžíce medu
snítka máty

Jak na to?

1. Do rendlíku nalijte smetanu ke šlehání a přiveďte k varu. Stáhněte z plotny, vložte do smetany 2 sáčky čaje a nechte louhovat.

2. Mezitím si připravte těsto na krustu. Do mixéru vsypte semínka, vločky a rozmixujte. Do směsi přidejte kakao, skořici, meruňky, špetku soli, vodu a znovu promixujte. Těsto přendejte na plech a uválejte do placky silné 4 mm.

3. Plech s těstem vložte do trouby předehřáté na 170 °C a pečte 15 minut.

4. Než se upeče krusta, přeceďte zakysanou smetanu do misky a dejte vychladit do lednice.

5. Do misky nalijte ochucenou smetanu, přidejte zakysanou smetanu, med a ručním mixérem vyšlehejte do pěny.

6. Vychladlou krustu nadrťte, vsypte do pohárů a položte na ni připravenou pěnu. Ozdobte snítkou máty a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Inspirujte se podobnými recepty