
Kysané zelí jednoduše a rychle

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Bezlepkové
Ingredience
Složení 1 porcí
- Zelí červené 2,5 kg
- Mrkev 2 ks
- Sůl 3 plž
- Zelí červené 2,5 kg
- Mrkev 2 ks
- Sůl 3 plž
Příprava
- 1Červené zelí nakrájejte najemno a smíchejte s mrkví nastrouhanou nahrubo. Směs posypejte solí a pořádně promíchejte.
- 2Nechte cca 2 hodiny odležet, aby zelí pustilo šťávu. Tu pak vymačkejte, abyste se zbavili přebytečné šťávy, a přeceďte. Zelí natlačte do větší zavařovací sklenice, uzavřete a dejte na teplé místo, abyste spustili proces fermentace.
- 3Do druhého dne by zelí mělo pustit vlastní šťávu. Pokud ne, zalijte jej nálevem z 1 l převařené vody a 1,5 lžíce soli.
- 4Po týdnu je zelí hotové. Uzavřete sklenici víčkem a zavařte.
- 1Červené zelí nakrájejte najemno a smíchejte s mrkví nastrouhanou nahrubo. Směs posypejte solí a pořádně promíchejte.
- 2Nechte cca 2 hodiny odležet, aby zelí pustilo šťávu. Tu pak vymačkejte, abyste se zbavili přebytečné šťávy, a přeceďte. Zelí natlačte do větší zavařovací sklenice, uzavřete a dejte na teplé místo, abyste spustili proces fermentace.
- 3Do druhého dne by zelí mělo pustit vlastní šťávu. Pokud ne, zalijte jej nálevem z 1 l převařené vody a 1,5 lžíce soli.
- 4Po týdnu je zelí hotové. Uzavřete sklenici víčkem a zavařte.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.