Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Kysané zelí jednoduše a rychle

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné...
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky

Kysané zelí jednoduše a rychle

Co budete potřebovat

2,5–3 kg červeného zelí
2–3 mrkve
3 lžíce soli

Jak na to?

1. Červené zelí nakrájejte najemno a smíchejte s mrkví nastrouhanou nahrubo. Směs posypejte solí a pořádně promíchejte.
2. Nechte cca 2 hodiny odležet, aby zelí pustilo šťávu. Tu pak vymačkejte, abyste se zbavili přebytečné šťávy, a přeceďte. Zelí natlačte do větší zavařovací sklenice, uzavřete a dejte na teplé místo, abyste spustili proces fermentace.
3. Do druhého dne by zelí mělo pustit vlastní šťávu. Pokud ne, zalijte jej nálevem z 1 l převařené vody a 1,5 lžíce soli.
4. Po týdnu je zelí hotové. Uzavřete sklenici víčkem a zavařte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kysané zelí jednoduše a rychle

Snadné Česká Bezlepkové Bez laktózy Veganské Vegetariánské Magazín 1/2019 Počet porcí: 5 sklenic
(0)

Co budete potřebovat

2,5–3 kg červeného zelí
2–3 mrkve
3 lžíce soli

Jak na to?

1. Červené zelí nakrájejte najemno a smíchejte s mrkví nastrouhanou nahrubo. Směs posypejte solí a pořádně promíchejte.
2. Nechte cca 2 hodiny odležet, aby zelí pustilo šťávu. Tu pak vymačkejte, abyste se zbavili přebytečné šťávy, a přeceďte. Zelí natlačte do větší zavařovací sklenice, uzavřete a dejte na teplé místo, abyste spustili proces fermentace.
3. Do druhého dne by zelí mělo pustit vlastní šťávu. Pokud ne, zalijte jej nálevem z 1 l převařené vody a 1,5 lžíce soli.
4. Po týdnu je zelí hotové. Uzavřete sklenici víčkem a zavařte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky

Inspirujte se podobnými recepty