Kysané zelí jednoduše a rychle
Ingredience
2,5–3 kg | červeného zelí |
2–3 | mrkve |
3 | lžíce soli |
Postup přípravy
1. Červené zelí nakrájejte najemno a smíchejte s mrkví nastrouhanou nahrubo. Směs posypejte solí a pořádně promíchejte.
2. Nechte cca 2 hodiny odležet, aby zelí pustilo šťávu. Tu pak vymačkejte, abyste se zbavili přebytečné šťávy, a přeceďte. Zelí natlačte do větší zavařovací sklenice, uzavřete a dejte na teplé místo, abyste spustili proces fermentace.
3. Do druhého dne by zelí mělo pustit vlastní šťávu. Pokud ne, zalijte jej nálevem z 1 l převařené vody a 1,5 lžíce soli.
4. Po týdnu je zelí hotové. Uzavřete sklenici víčkem a zavařte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY