×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí špízy naložené v medu

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Kuřecí špízy naložené v medu

Co budete potřebovat

100 ml sójové omáčky
25 ml worcesterské omáčky
50 g krupicového cukru
50 ml medu
2 stroužky česneku, utřené nožem
1 lžíce solamylu
1 lžíce slunečnicového oleje
2 středně velké kuřecí prsní řízky
250 g vařené rýže
400 g zelených fazolek, spařených horkou vodou

Jak na to?

1) V misce smíchejte sójovou omáčku, worcester, cukr, med, česnek, solamyl a olej. Přelijte do vetší mělké mísy.
2) Maso nakrájejte na delší, asi centimetr široké proužky. Ty jako vlnky napíchejte na čtyři špejle a položte nejméně na patnáct minut do marinády
3) Špízky opékejte na grilovací pánvi – zhruba dvě minuty z každé strany, dokud maso krásně nezezlátne. Podávejte s vařenou rýží a fazolkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí špízy naložené v medu

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 7/2010
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

100 ml sójové omáčky
25 ml worcesterské omáčky
50 g krupicového cukru
50 ml medu
2 stroužky česneku, utřené nožem
1 lžíce solamylu
1 lžíce slunečnicového oleje
2 středně velké kuřecí prsní řízky
250 g vařené rýže
400 g zelených fazolek, spařených horkou vodou

Jak na to?

1) V misce smíchejte sójovou omáčku, worcester, cukr, med, česnek, solamyl a olej. Přelijte do vetší mělké mísy.
2) Maso nakrájejte na delší, asi centimetr široké proužky. Ty jako vlnky napíchejte na čtyři špejle a položte nejméně na patnáct minut do marinády
3) Špízky opékejte na grilovací pánvi – zhruba dvě minuty z každé strany, dokud maso krásně nezezlátne. Podávejte s vařenou rýží a fazolkami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty