1
Do rendlíku vsypte 100 g pšeničné krupičky a zalijte ji 500 ml mléka. Takto nechte odstát 30 minut v pokojové teplotě. Rendlík pak přesuňte na plotnu a pomalu za stálého míchání přiveďte kaši k varu. Následně ji zalijte zbývajícími 500 ml mléka, přisypte špetku soli a opět přiveďte k varu. Za stálého míchání vařte ještě dalších 5 minut.
2
Kaši odstavte z plotny, přelijte do misky a přidejte 20 g másla. Vše promíchejte, až se máslo spojí s kaší. Nechte chvíli vychladnout a poté vmíchejte 150 g bílého jogurtu. Kaše rozdělte do misek s uzavíratelným víčkem.
3
Doprostřed kaše dejte vždy lžičku arašídového krému, abyste vytvořili zobáček. Ovocné plátky NP nakrájejte a vytvořte masku pro sovičku.
4
Omyjte hrušku, rozkrojte, zbavte jádřince a nakrájejte ji na plátky jako podklad na oči, které dotvořte lískovými oříšky. Fantazii se ve zdobení krupičky meze nekladou a určitě bude tato finální fáze bavit i malé kuchtíky. Mističky opatrně uložte do školní tašky.
1
Do rendlíku vsypte 100 g pšeničné krupičky a zalijte ji 500 ml mléka. Takto nechte odstát 30 minut v pokojové teplotě. Rendlík pak přesuňte na plotnu a pomalu za stálého míchání přiveďte kaši k varu. Následně ji zalijte zbývajícími 500 ml mléka, přisypte špetku soli a opět přiveďte k varu. Za stálého míchání vařte ještě dalších 5 minut.
2
Kaši odstavte z plotny, přelijte do misky a přidejte 20 g másla. Vše promíchejte, až se máslo spojí s kaší. Nechte chvíli vychladnout a poté vmíchejte 150 g bílého jogurtu. Kaše rozdělte do misek s uzavíratelným víčkem.
3
Doprostřed kaše dejte vždy lžičku arašídového krému, abyste vytvořili zobáček. Ovocné plátky NP nakrájejte a vytvořte masku pro sovičku.
4
Omyjte hrušku, rozkrojte, zbavte jádřince a nakrájejte ji na plátky jako podklad na oči, které dotvořte lískovými oříšky. Fantazii se ve zdobení krupičky meze nekladou a určitě bude tato finální fáze bavit i malé kuchtíky. Mističky opatrně uložte do školní tašky.