×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kremrole
nad 60 minut , Dezert , Velmi snadné , Česká , Moučníky a koláče , Párty , Vegetariánské ,

Kremrole

Co budu potřebovat

500 g listového těsta
hladká mouka na podsypání
olej na pomazání trubiček
1 vejce
NÁPLŇ
3 bílky
200 g cukru krupice
špetka soli
moučkový cukr na posypání kremrolí

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180°C. 10 plechových trubiček 
pomažte olejem. 
Listové těsto rozválejte na lehce pomoučněné pracovní ploše na obdélník velký přibližně 25×30 cm a  3 mm silný. Na širší straně jej nakrájejte pomocí rádýlka na 10 proužků o šířce 3  cm. Proužky namotejte šikmo na trubičku tak, aby se vždy půlkou překrývaly. Naskládejte je na plech a  potřete rozšlehaným vajíčkem.
Pečte v  předehřáté troubě dozlatova 15–20 minut. Ještě teplé kremrole opatrně stáhněte z  trubiček a  nechte vychladnout. 
Mezitím si připravte náplň. Cukr nasypte do kastrolku, přilijte 200 ml vody a  za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte přibližně 15 minut. Zatím ušlehejte bílky se špetkou soli do pěny. Poté zvyšte rychlost na maximum a  pomalu vlijte cukrový rozvar k bílkům. Dál šlehejte, dokud sníh nezchladne na pokojovou teplotu.
Náplň přendejte do cukrářského sáčku, použijte špičku s kulatým otvorem nebo jen ustřihněte roh. Kremrole naplňte sněhem z obou stran a  před podáváním je poprašte moučkovým cukrem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Bělostná roláda

    Moučníky a koláče nad 60 minut