Další recepty a články
Kremrole
Co budete potřebovat
Jak na to?
Troubu předehřejte na 180°C. 10 plechových trubiček
pomažte olejem.
Listové těsto rozválejte na lehce pomoučněné pracovní ploše na obdélník velký přibližně 25×30 cm a 3 mm silný. Na širší straně jej nakrájejte pomocí rádýlka na 10 proužků o šířce 3 cm. Proužky namotejte šikmo na trubičku tak, aby se vždy půlkou překrývaly. Naskládejte je na plech a potřete rozšlehaným vajíčkem.
Pečte v předehřáté troubě dozlatova 15–20 minut. Ještě teplé kremrole opatrně stáhněte z trubiček a nechte vychladnout.
Mezitím si připravte náplň. Cukr nasypte do kastrolku, přilijte 200 ml vody a za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte přibližně 15 minut. Zatím ušlehejte bílky se špetkou soli do pěny. Poté zvyšte rychlost na maximum a pomalu vlijte cukrový rozvar k bílkům. Dál šlehejte, dokud sníh nezchladne na pokojovou teplotu.
Náplň přendejte do cukrářského sáčku, použijte špičku s kulatým otvorem nebo jen ustřihněte roh. Kremrole naplňte sněhem z obou stran a před podáváním je poprašte moučkovým cukrem.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Kremrole
Co budete potřebovat
Jak na to?
Troubu předehřejte na 180°C. 10 plechových trubiček
pomažte olejem.
Listové těsto rozválejte na lehce pomoučněné pracovní ploše na obdélník velký přibližně 25×30 cm a 3 mm silný. Na širší straně jej nakrájejte pomocí rádýlka na 10 proužků o šířce 3 cm. Proužky namotejte šikmo na trubičku tak, aby se vždy půlkou překrývaly. Naskládejte je na plech a potřete rozšlehaným vajíčkem.
Pečte v předehřáté troubě dozlatova 15–20 minut. Ještě teplé kremrole opatrně stáhněte z trubiček a nechte vychladnout.
Mezitím si připravte náplň. Cukr nasypte do kastrolku, přilijte 200 ml vody a za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte přibližně 15 minut. Zatím ušlehejte bílky se špetkou soli do pěny. Poté zvyšte rychlost na maximum a pomalu vlijte cukrový rozvar k bílkům. Dál šlehejte, dokud sníh nezchladne na pokojovou teplotu.
Náplň přendejte do cukrářského sáčku, použijte špičku s kulatým otvorem nebo jen ustřihněte roh. Kremrole naplňte sněhem z obou stran a před podáváním je poprašte moučkovým cukrem.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio