×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kremrole

Další recepty a články

Bělostná roláda
Bělostná roláda
Bělostná roláda
Bělostná roláda

Kremrole

Co budete potřebovat

500 g listového těsta
hladká mouka na podsypání
olej na pomazání trubiček
1 vejce
NÁPLŇ
3 bílky
200 g cukru krupice
špetka soli
moučkový cukr na posypání kremrolí

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180°C. 10 plechových trubiček 
pomažte olejem. 
Listové těsto rozválejte na lehce pomoučněné pracovní ploše na obdélník velký přibližně 25×30 cm a  3 mm silný. Na širší straně jej nakrájejte pomocí rádýlka na 10 proužků o šířce 3  cm. Proužky namotejte šikmo na trubičku tak, aby se vždy půlkou překrývaly. Naskládejte je na plech a  potřete rozšlehaným vajíčkem.
Pečte v  předehřáté troubě dozlatova 15–20 minut. Ještě teplé kremrole opatrně stáhněte z  trubiček a  nechte vychladnout. 
Mezitím si připravte náplň. Cukr nasypte do kastrolku, přilijte 200 ml vody a  za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte přibližně 15 minut. Zatím ušlehejte bílky se špetkou soli do pěny. Poté zvyšte rychlost na maximum a  pomalu vlijte cukrový rozvar k bílkům. Dál šlehejte, dokud sníh nezchladne na pokojovou teplotu.
Náplň přendejte do cukrářského sáčku, použijte špičku s kulatým otvorem nebo jen ustřihněte roh. Kremrole naplňte sněhem z obou stran a  před podáváním je poprašte moučkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kremrole

Dezert Velmi snadné Česká Moučníky a koláče Párty Vegetariánské Bez laktózy Retro zákusky Magazín 1/2017 Počet porcí: 10 kremrolí
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

500 g listového těsta
hladká mouka na podsypání
olej na pomazání trubiček
1 vejce
NÁPLŇ
3 bílky
200 g cukru krupice
špetka soli
moučkový cukr na posypání kremrolí

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180°C. 10 plechových trubiček 
pomažte olejem. 
Listové těsto rozválejte na lehce pomoučněné pracovní ploše na obdélník velký přibližně 25×30 cm a  3 mm silný. Na širší straně jej nakrájejte pomocí rádýlka na 10 proužků o šířce 3  cm. Proužky namotejte šikmo na trubičku tak, aby se vždy půlkou překrývaly. Naskládejte je na plech a  potřete rozšlehaným vajíčkem.
Pečte v  předehřáté troubě dozlatova 15–20 minut. Ještě teplé kremrole opatrně stáhněte z  trubiček a  nechte vychladnout. 
Mezitím si připravte náplň. Cukr nasypte do kastrolku, přilijte 200 ml vody a  za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte přibližně 15 minut. Zatím ušlehejte bílky se špetkou soli do pěny. Poté zvyšte rychlost na maximum a  pomalu vlijte cukrový rozvar k bílkům. Dál šlehejte, dokud sníh nezchladne na pokojovou teplotu.
Náplň přendejte do cukrářského sáčku, použijte špičku s kulatým otvorem nebo jen ustřihněte roh. Kremrole naplňte sněhem z obou stran a  před podáváním je poprašte moučkovým cukrem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bělostná roláda
Bělostná roláda
Bělostná roláda
Bělostná roláda

Inspirujte se podobnými recepty