Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyJogurtový cheesecake
Albert logoAlbert logo
  • Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake

Jogurtový cheesecake

Snadné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Dezert

Ingredience12 porcí

12 porcí
  • Olej slunečnicový 1 plž
  • Sušenky BeBe světlé rodinné 250 g
  • Želatina prášková 2 člž
  • Borůvky 250 g
  • Mascarpone 680 g
  • Jogurt bílý 375 ml
  • Cukr krupicový 250 g
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Citronová šťáva 2 člž
  • Džus borůvkový 500 ml
  • Sůl 1/2 člž
  • Med 2 plž
  • Máslo 200 g
  • Olej slunečnicový 1 plž
  • Sušenky BeBe světlé rodinné 250 g
  • Želatina prášková 2 člž
  • Borůvky 250 g
  • Mascarpone 680 g
  • Jogurt bílý 375 ml
  • Cukr krupicový 250 g
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Citronová šťáva 2 člž
  • Džus borůvkový 500 ml
  • Sůl 1/2 člž
  • Med 2 plž
  • Máslo 200 g

Příprava

1
Olejem lehce vymažte kulatou dortovou formu o průměru asi 23 cm.
2
Sušenky rozdrobte do mísy a smíchejte je s rozpuštěným máslem. Pak směs natlačte na dno a částečně i po bocích formy.
3
Želatinu nasypte do misky, přelijte 1,5 lžíce studené vody a nechte 5–10 minut stát.
4
Dohladka umíchejte mascarpone, jogurt, 150 g cukru, citronovou šťávu, vanilkový extrakt a sůl.
5
Misku se želatinou posaďte na rendlík s vroucí vodou a nechte ji zcela rozpustit. Pak k želatině přimíchejte část krému a promíchejte, vše vraťte do krému a přelijte na sušenkový základ.
6
Uhlaďte a dejte na 6 hodin chladit.
7
Podávejte se sirupem a borůvkami. Na sirup v rendlíku smíchejte džus, 100 g cukru a med a na malém plameni za občasného míchání zahřívejte, aby se vše zredukovalo na 125 ml. Trvá to asi 35–40 minut.
1
Olejem lehce vymažte kulatou dortovou formu o průměru asi 23 cm.
2
Sušenky rozdrobte do mísy a smíchejte je s rozpuštěným máslem. Pak směs natlačte na dno a částečně i po bocích formy.
3
Želatinu nasypte do misky, přelijte 1,5 lžíce studené vody a nechte 5–10 minut stát.
4
Dohladka umíchejte mascarpone, jogurt, 150 g cukru, citronovou šťávu, vanilkový extrakt a sůl.
5
Misku se želatinou posaďte na rendlík s vroucí vodou a nechte ji zcela rozpustit. Pak k želatině přimíchejte část krému a promíchejte, vše vraťte do krému a přelijte na sušenkový základ.
6
Uhlaďte a dejte na 6 hodin chladit.
7
Podávejte se sirupem a borůvkami. Na sirup v rendlíku smíchejte džus, 100 g cukru a med a na malém plameni za občasného míchání zahřívejte, aby se vše zredukovalo na 125 ml. Trvá to asi 35–40 minut.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 4 dny

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 4 dny

Od 02.04.2024 do 16.04.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.