
Jemná kuřecí paštika s portským vínem a růžovým pepřem

Velmi snadné
46-60 minut
4/5
Bezlepkové
Vánoce
Předkrm
Ingredience
Složení 6 porcí
- Mrkev 1 ks
- Kuřecí stehenní řízky 300 g
- Petržel 1 ks
- Sůl
- Celer 1/4 ks
- Cibule šalotka 1 ks
- Smetana ke šlehání 50 ml
- Červené víno 3 plž
- Pepř 1 člž
- Tymián čerstvý 3 snít.
- Máslo 280 g
- Mrkev 1 ks
- Kuřecí stehenní řízky 300 g
- Petržel 1 ks
- Sůl
- Celer 1/4 ks
- Cibule šalotka 1 ks
- Smetana ke šlehání 50 ml
- Červené víno 3 plž
- Pepř 1 člž
- Tymián čerstvý 3 snít.
- Máslo 280 g
Příprava
- 1Kuřecí maso a očištěnou kořenovou zeleninu dejte do hrnce. Zalijte vodou, posolte a uvařte doměkka. Zeleninu nechte vychladnout, uvařené maso nakrájejte na kousky.
- 2Šalotku nakrájejte na kostičky. V pánvi rozpusťte lžíci másla a nechte šalotku zesklovatět. Poté přidejte kuřecí maso, orestujte, podlijte portským vínem a opékejte, až se většina tekutiny vyvaří.
- 3Opečené maso dejte do mixéru, přidejte vařenou zeleninu, lístky tymiánu, zbylé máslo a smetanu a rozmixujte na hladkou kaši. Vmíchejte kuličky růžového pepře a rozdělte do skleniček nebo do jedné velké mísy. Povrch uhlaďte.
- 4V kastrůlku rozpusťte máslo na zalití paštiky. Trochu ho nechte vychladnout a potom nalijte na každou paštiku. Ozdobte tymiánem a růžovým pepřem. Nechte zchladnout a poté přesuňte do lednice k finálnímu zatuhnutí.
- 1Kuřecí maso a očištěnou kořenovou zeleninu dejte do hrnce. Zalijte vodou, posolte a uvařte doměkka. Zeleninu nechte vychladnout, uvařené maso nakrájejte na kousky.
- 2Šalotku nakrájejte na kostičky. V pánvi rozpusťte lžíci másla a nechte šalotku zesklovatět. Poté přidejte kuřecí maso, orestujte, podlijte portským vínem a opékejte, až se většina tekutiny vyvaří.
- 3Opečené maso dejte do mixéru, přidejte vařenou zeleninu, lístky tymiánu, zbylé máslo a smetanu a rozmixujte na hladkou kaši. Vmíchejte kuličky růžového pepře a rozdělte do skleniček nebo do jedné velké mísy. Povrch uhlaďte.
- 4V kastrůlku rozpusťte máslo na zalití paštiky. Trochu ho nechte vychladnout a potom nalijte na každou paštiku. Ozdobte tymiánem a růžovým pepřem. Nechte zchladnout a poté přesuňte do lednice k finálnímu zatuhnutí.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.