Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyJemná kuřecí paštika s portským vínem a růžovým pepřem
Albert logoAlbert logo
  • Jemná kuřecí paštika s portským vínem a růžovým pepřem
Jemná kuřecí paštika s portským vínem a růžovým pepřem

Jemná kuřecí paštika s portským vínem a růžovým pepřem

Velmi snadné
46-60 minut
4/5
Bezlepkové
Vánoce
Předkrm

Ingredience6 porcí

6 porcí
  • Mrkev 1 ks
  • Kuřecí stehenní řízky 300 g
  • Petržel 1 ks
  • Sůl
  • Celer 1/4 ks
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Smetana ke šlehání 50 ml
  • Červené víno 3 plž
  • Pepř 1 člž
  • Tymián čerstvý 3 snít.
  • Máslo 280 g
  • Mrkev 1 ks
  • Kuřecí stehenní řízky 300 g
  • Petržel 1 ks
  • Sůl
  • Celer 1/4 ks
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Smetana ke šlehání 50 ml
  • Červené víno 3 plž
  • Pepř 1 člž
  • Tymián čerstvý 3 snít.
  • Máslo 280 g

Příprava

1
Kuřecí maso a očištěnou kořenovou zeleninu dejte do hrnce. Zalijte vodou, posolte a uvařte doměkka. Zeleninu nechte vychladnout, uvařené maso nakrájejte na kousky.
2
Šalotku nakrájejte na kostičky. V pánvi rozpusťte lžíci másla a nechte šalotku zesklovatět. Poté přidejte kuřecí maso, orestujte, podlijte portským vínem a opékejte, až se většina tekutiny vyvaří.
3
Opečené maso dejte do mixéru, přidejte vařenou zeleninu, lístky tymiánu, zbylé máslo a smetanu a rozmixujte na hladkou kaši. Vmíchejte kuličky růžového pepře a rozdělte do skleniček nebo do jedné velké mísy. Povrch uhlaďte.
4
V kastrůlku rozpusťte máslo na zalití paštiky. Trochu ho nechte vychladnout a potom nalijte na každou paštiku. Ozdobte tymiánem a růžovým pepřem. Nechte zchladnout a poté přesuňte do lednice k finálnímu zatuhnutí.
1
Kuřecí maso a očištěnou kořenovou zeleninu dejte do hrnce. Zalijte vodou, posolte a uvařte doměkka. Zeleninu nechte vychladnout, uvařené maso nakrájejte na kousky.
2
Šalotku nakrájejte na kostičky. V pánvi rozpusťte lžíci másla a nechte šalotku zesklovatět. Poté přidejte kuřecí maso, orestujte, podlijte portským vínem a opékejte, až se většina tekutiny vyvaří.
3
Opečené maso dejte do mixéru, přidejte vařenou zeleninu, lístky tymiánu, zbylé máslo a smetanu a rozmixujte na hladkou kaši. Vmíchejte kuličky růžového pepře a rozdělte do skleniček nebo do jedné velké mísy. Povrch uhlaďte.
4
V kastrůlku rozpusťte máslo na zalití paštiky. Trochu ho nechte vychladnout a potom nalijte na každou paštiku. Ozdobte tymiánem a růžovým pepřem. Nechte zchladnout a poté přesuňte do lednice k finálnímu zatuhnutí.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 21.02.2024 do 27.02.2024

Platný ještě 4 dny

Od 21.02.2024 do 27.02.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.