Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyJavorový chlebíček s ořechy
Albert logoAlbert logo
Javorový chlebíček s ořechy

Javorový chlebíček s ořechy

Snadné
Více než 60 minut
5/5
Dezert

Ingredience8 porcí

8 porcí
  • Máslo 150 g
  • Vejce 3 ks
  • Cukr třtinový 100 g
  • Mouka hladká 250 g
  • Javorový sirup 230 ml
  • Skořice mletá 2 člž
  • Muškátový oříšek 1/2 člž
  • Jedlá soda 2 člž
  • Ořechy lískové 150 g
  • Čokoláda mléčná 150 g
  • Sůl 1/2 člž
  • Olej slunečnicový 1 člž
  • Mascarpone 150 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml
  • Máslo 150 g
  • Vejce 3 ks
  • Cukr třtinový 100 g
  • Mouka hladká 250 g
  • Javorový sirup 230 ml
  • Skořice mletá 2 člž
  • Muškátový oříšek 1/2 člž
  • Jedlá soda 2 člž
  • Ořechy lískové 150 g
  • Čokoláda mléčná 150 g
  • Sůl 1/2 člž
  • Olej slunečnicový 1 člž
  • Mascarpone 150 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml

Příprava

1
Máslo pokojové teploty dejte do mísy a spolu s cukrem vyšlehejte ručním šlehačem do pěny. Po jednom zašlehejte k máslu vejce a vytvořte hladkou emulzi. Přidejte 150 ml javorového sirupu a promíchejte.
2
Do jiné mísy prosejte mouku, 1 lžičku skořice, muškátový oříšek, sodu a sůl. Z lískových ořechů rozemelte 120 g a 90 g přidejte k moučné směsi. Po třetinách zamíchejte k máslovému základu moučnou směs. Vše vymíchejte na hladké těsto.
3
Do formy o rozměru 22 × 10 cm vyložené pečicím papírem vlijte těsto a pečte v předehřáté troubě na 175 °C asi 60 minut. Před vyndáním proveďte test pečení pomocí zapíchnuté špejle. Než chlebíček vyndáte, nechte ho zcela vychladnout na mřížce.
4
Čokoládu nalámejte do misky a nad vodní lázní ji rozpusťte. K čokoládě přidejte olej a promíchejte spolu se zbytkem mletých ořechů. Z vychladlého chlebíčku odkrojte vrchní vyboulenou část. Přes chlebíček rovnoměrně přelijte 50 ml javorového sirupu. Chlebíček otočte dnem vzhůru a dejte na mřížku. Pod mřížku položte pečicí papír na přebytečnou čokoládu. Polijte ho čokoládovou polevou a dejte ztuhnout do lednice. Čokoládu, která steče, nechte také ztuhnout.
5
V míse metličkou ušlehejte mascarpone, smetanu, zbylou skořici a zbylý sirup na hladký krém. Zbytek lískových ořechů nasucho opražte na rozpálené pánvi a rozpulte.
6
Vyšlehaný krém přendejte do cukrářského pytlíku a ozdobte vršek vychlazeného chlebíčku. Posypte ořechy a střepy čokolády, která zbyla na pečicím papíru navíc.
1
Máslo pokojové teploty dejte do mísy a spolu s cukrem vyšlehejte ručním šlehačem do pěny. Po jednom zašlehejte k máslu vejce a vytvořte hladkou emulzi. Přidejte 150 ml javorového sirupu a promíchejte.
2
Do jiné mísy prosejte mouku, 1 lžičku skořice, muškátový oříšek, sodu a sůl. Z lískových ořechů rozemelte 120 g a 90 g přidejte k moučné směsi. Po třetinách zamíchejte k máslovému základu moučnou směs. Vše vymíchejte na hladké těsto.
3
Do formy o rozměru 22 × 10 cm vyložené pečicím papírem vlijte těsto a pečte v předehřáté troubě na 175 °C asi 60 minut. Před vyndáním proveďte test pečení pomocí zapíchnuté špejle. Než chlebíček vyndáte, nechte ho zcela vychladnout na mřížce.
4
Čokoládu nalámejte do misky a nad vodní lázní ji rozpusťte. K čokoládě přidejte olej a promíchejte spolu se zbytkem mletých ořechů. Z vychladlého chlebíčku odkrojte vrchní vyboulenou část. Přes chlebíček rovnoměrně přelijte 50 ml javorového sirupu. Chlebíček otočte dnem vzhůru a dejte na mřížku. Pod mřížku položte pečicí papír na přebytečnou čokoládu. Polijte ho čokoládovou polevou a dejte ztuhnout do lednice. Čokoládu, která steče, nechte také ztuhnout.
5
V míse metličkou ušlehejte mascarpone, smetanu, zbylou skořici a zbylý sirup na hladký krém. Zbytek lískových ořechů nasucho opražte na rozpálené pánvi a rozpulte.
6
Vyšlehaný krém přendejte do cukrářského pytlíku a ozdobte vršek vychlazeného chlebíčku. Posypte ořechy a střepy čokolády, která zbyla na pečicím papíru navíc.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.