Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Javorový chlebíček s ořechy

Snadné Dezert Počet porcí: 1 chlebíček Magazín 2/2022
Snadné Dezert Počet porcí: 1 chlebíček Magazín 2/2022

Ingredience

150 g másla
100 g třtinového cukru
3 vejce
230 ml javorového sirupu
250 g hladké mouky
2 lžičky skořice
½ lžičky muškátového oříšku
2 lžičky jedlé sody
½ lžičky soli
150 g lískových ořechů
150 g mléčné čokolády
1 lžička slunečnicového oleje
150 g mascarpone
100 ml smetany ke šlehání (30 %)

Postup přípravy

1. Máslo pokojové teploty dejte do mísy a spolu s cukrem vyšlehejte ručním šlehačem do pěny. Po jednom zašlehejte k máslu vejce a vytvořte hladkou emulzi. Přidejte 150 ml javorového sirupu a promíchejte.

2. Do jiné mísy prosejte mouku, 1 lžičku skořice, muškátový oříšek, sodu a sůl. Z lískových ořechů rozemelte 120 g a 90 g přidejte k moučné směsi. Po třetinách zamíchejte k máslovému základu moučnou směs. Vše vymíchejte na hladké těsto.

3. Do formy o rozměru 22 × 10 cm vyložené pečicím papírem vlijte těsto a pečte v předehřáté troubě na 175 °C asi 60 minut. Před vyndáním proveďte test pečení pomocí zapíchnuté špejle. Než chlebíček vyndáte, nechte ho zcela vychladnout na mřížce.

4. Čokoládu nalámejte do misky a nad vodní lázní ji rozpusťte. K čokoládě přidejte olej a promíchejte spolu se zbytkem mletých ořechů. Z vychladlého chlebíčku odkrojte vrchní vyboulenou část. Přes chlebíček rovnoměrně přelijte 50 ml javorového sirupu. Chlebíček otočte dnem vzhůru a dejte na mřížku. Pod mřížku položte pečicí papír na přebytečnou čokoládu. Polijte ho čokoládovou polevou a dejte ztuhnout do lednice. Čokoládu, která steče, nechte také ztuhnout.

5. V míse metličkou ušlehejte mascarpone, smetanu, zbylou skořici a zbylý sirup na hladký krém. Zbytek lískových ořechů nasucho opražte na rozpálené pánvi a rozpulte.

6. Vyšlehaný krém přendejte do cukrářského pytlíku a ozdobte vršek vychlazeného chlebíčku. Posypte ořechy a střepy čokolády, která zbyla na pečicím papíru navíc.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
3hodnocení5

Věrnostní program

muj albert.png

MŮJ ALBERT

muj albert.png
APLIKACE, KTERÁ VÁS  ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Maso

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

Rybi

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Bistro

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Bio

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

Pekařství

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Tržnice

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky

promise.png
fresh.png
ceska chut.png
perla.png
exellent.png