
Japonský salát s tempehem
Postup přípravy
1. Tempeh nakrájejte na plátky a opečte na pánvi cca ve dvou lžících oleje. Dejte na ubrousek a odložte. Pánev vytřete papírovou utěrkou. Na mírném ohni nasucho opražte sezam do lehkého zhnědnutí.
2. Přiveďte k varu trochu vody a za použití pařáku spařte špenát. Z pórku odstraňte tmavě zelenou část. Světlou část podélně rozpulte, dobře vymyjte, přepulte a nakrájejte na velmi tenké nudličky.
3. Na dresink rozmíchejte sójovou omáčku, med, olej, rozmělněný česnek a najemno nastrouhaný zázvor.
4. Špenát rozložte na talíře, zasypte nudličkami pórku, obložte plátky tempehu, přelijte dresinkem a zasypte sezamem.
Pomohl vám recept?
3hodnocení5
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod