Další recepty a články


Japonský salát s tempehem
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Tempeh nakrájejte na plátky a opečte na pánvi cca ve dvou lžících oleje. Dejte na ubrousek a odložte. Pánev vytřete papírovou utěrkou. Na mírném ohni nasucho opražte sezam do lehkého zhnědnutí.
2. Přiveďte k varu trochu vody a za použití pařáku spařte špenát. Z pórku odstraňte tmavě zelenou část. Světlou část podélně rozpulte, dobře vymyjte, přepulte a nakrájejte na velmi tenké nudličky.
3. Na dresink rozmíchejte sójovou omáčku, med, olej, rozmělněný česnek a najemno nastrouhaný zázvor.
4. Špenát rozložte na talíře, zasypte nudličkami pórku, obložte plátky tempehu, přelijte dresinkem a zasypte sezamem.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Japonský salát s tempehem
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Tempeh nakrájejte na plátky a opečte na pánvi cca ve dvou lžících oleje. Dejte na ubrousek a odložte. Pánev vytřete papírovou utěrkou. Na mírném ohni nasucho opražte sezam do lehkého zhnědnutí.
2. Přiveďte k varu trochu vody a za použití pařáku spařte špenát. Z pórku odstraňte tmavě zelenou část. Světlou část podélně rozpulte, dobře vymyjte, přepulte a nakrájejte na velmi tenké nudličky.
3. Na dresink rozmíchejte sójovou omáčku, med, olej, rozmělněný česnek a najemno nastrouhaný zázvor.
4. Špenát rozložte na talíře, zasypte nudličkami pórku, obložte plátky tempehu, přelijte dresinkem a zasypte sezamem.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio