Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

400 g uzeného tempehu NP Veggie
4 lžíce sezamového oleje NP Bio
2 lžíce bílých sezamových semínek
300 g baby špenátu
1 pórek
8 lžic sójové omáčky
1 lžíce medu
1 stroužek česneku NP Bio
2cm kousek zázvoru

Postup přípravy

1. Tempeh nakrájejte na plátky a opečte na pánvi cca ve dvou lžících oleje. Dejte na ubrousek a odložte. Pánev vytřete papírovou utěrkou. Na mírném ohni nasucho opražte sezam do lehkého zhnědnutí.
2. Přiveďte k varu trochu vody a za použití pařáku spařte špenát. Z pórku odstraňte tmavě zelenou část. Světlou část podélně rozpulte, dobře vymyjte, přepulte a nakrájejte na velmi tenké nudličky.
3. Na dresink rozmíchejte sójovou omáčku, med, olej, rozmělněný česnek a najemno nastrouhaný zázvor.
4. Špenát rozložte na talíře, zasypte nudličkami pórku, obložte plátky tempehu, přelijte dresinkem a zasypte sezamem.

Pomohl vám recept?
3hodnocení5

Další videorecepty