Japonský salát s tempehem
Ingredience
400 g | uzeného tempehu NP Veggie |
4 | lžíce sezamového oleje NP Bio |
2 | lžíce bílých sezamových semínek |
300 g | baby špenátu |
1 | pórek |
8 | lžic sójové omáčky |
1 | lžíce medu |
1 | stroužek česneku NP Bio |
2cm | kousek zázvoru |
Postup přípravy
1. Tempeh nakrájejte na plátky a opečte na pánvi cca ve dvou lžících oleje. Dejte na ubrousek a odložte. Pánev vytřete papírovou utěrkou. Na mírném ohni nasucho opražte sezam do lehkého zhnědnutí.
2. Přiveďte k varu trochu vody a za použití pařáku spařte špenát. Z pórku odstraňte tmavě zelenou část. Světlou část podélně rozpulte, dobře vymyjte, přepulte a nakrájejte na velmi tenké nudličky.
3. Na dresink rozmíchejte sójovou omáčku, med, olej, rozmělněný česnek a najemno nastrouhaný zázvor.
4. Špenát rozložte na talíře, zasypte nudličkami pórku, obložte plátky tempehu, přelijte dresinkem a zasypte sezamem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY