
Jahodový džem s pepřem

Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Sladké džemy a polevy
Ingredience
Složení 1 porcí
- Cukr krupicový 500 g
- Jahody 1 kg
- Citronová šťáva 15 ml
- Pepř 1 člž
- Cukr krupicový 500 g
- Jahody 1 kg
- Citronová šťáva 15 ml
- Pepř 1 člž
Příprava
- 1Jahody zbavte stopek, opláchněte a nechte okapat. Větší plody pokrájejte. Dejte do kastrolu, přidejte cukr a za občasného míchání přiveďte k varu.
- 2Nechte na mírném plamenu probublávat asi hodinu. Průběžně míchejte a sbírejte pěnu, která se bude tvořit na povrchu. Přidejte citronovou šťávu a pepř a vařte dál, dokud džem nezíská požadovanou konzistenci.
- 3Hotový džem plňte do čistých sklenic, dobře uzavřete a otočte na deset minut dnem vzhůru.
- 1Jahody zbavte stopek, opláchněte a nechte okapat. Větší plody pokrájejte. Dejte do kastrolu, přidejte cukr a za občasného míchání přiveďte k varu.
- 2Nechte na mírném plamenu probublávat asi hodinu. Průběžně míchejte a sbírejte pěnu, která se bude tvořit na povrchu. Přidejte citronovou šťávu a pepř a vařte dál, dokud džem nezíská požadovanou konzistenci.
- 3Hotový džem plňte do čistých sklenic, dobře uzavřete a otočte na deset minut dnem vzhůru.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.