×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Jahodový džem s pepřem
nad 60 minut , Velmi snadné , Zavařeniny , Bezlepkové ,

Jahodový džem s pepřem

Co budu potřebovat

1 kg jahod
500 g krupicového cukru
šťáva z ½ citronu
1 lžička hrubě drceného černého pepře

Jak na to?

Jahody zbavte stopek, opláchněte a nechte okapat. Větší plody pokrájejte. Dejte do kastrolu, přidejte cukr a za občasného míchání přiveďte k varu.
Nechte na mírném plamenu probublávat asi hodinu. Průběžně míchejte a sbírejte pěnu, která se bude tvořit na povrchu. Přidejte citronovou šťávu a pepř a vařte dál, dokud džem nezíská požadovanou konzistenci.
Hotový džem plňte do čistých sklenic, dobře uzavřete a otočte na deset minut dnem vzhůru.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Blumy s ořechy a pomerančem

    Zavařeniny nad 60 minut
  • Cibulovo-jablečné čatní

    Zavařeniny 60 minut
  • Křehký nakládaný květák

    Zavařeniny 30 minut