Jahodovorebarborový džem
Co budete potřebovat
Jak na to?
1.Den předtím, než začnete dělat džem, pokrájejte rebarboru na kostičky, dejte je do mísy, pokapejte ji šťávou z jednoho citronu a posypte polovinou cukru, přetáhněte fólií a dejte do lednice. Rovněž jahody dejte do mísy (ty největší můžete překrojit), pokapejte je šťávou z druhého citronu a zasypte zbylým cukrem, přetáhněte fólií a dejte do lednice.
2.Druhý den sceďte do mísy šťávu uvolněnou přes noc z rebarbory i jahod – získat byste měli 1250–1500 ml tekutiny. Přelijte do hrnce, přidejte plátky jablek (přirozený zdroj pektinu) a přiveďte k varu. Vařte, dokud jablka lehce nepropíchnete vidličkou. Pak vše přendejte do mixéru a rozmixujte do jablečného pyré. Vraťte ho zpátky do hrnce, přidejte kousky rebarbory a jahod a nechte probublávat, dokud džem nezhoustne, tedy zhruba 45–55 minut. Ještě horký džem plňte do čistých sklenic, uzavřete víčkem, překlopte a nechte zchladnout. Poté otočte.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Jahodovorebarborový džem
Co budete potřebovat
Jak na to?
1.Den předtím, než začnete dělat džem, pokrájejte rebarboru na kostičky, dejte je do mísy, pokapejte ji šťávou z jednoho citronu a posypte polovinou cukru, přetáhněte fólií a dejte do lednice. Rovněž jahody dejte do mísy (ty největší můžete překrojit), pokapejte je šťávou z druhého citronu a zasypte zbylým cukrem, přetáhněte fólií a dejte do lednice.
2.Druhý den sceďte do mísy šťávu uvolněnou přes noc z rebarbory i jahod – získat byste měli 1250–1500 ml tekutiny. Přelijte do hrnce, přidejte plátky jablek (přirozený zdroj pektinu) a přiveďte k varu. Vařte, dokud jablka lehce nepropíchnete vidličkou. Pak vše přendejte do mixéru a rozmixujte do jablečného pyré. Vraťte ho zpátky do hrnce, přidejte kousky rebarbory a jahod a nechte probublávat, dokud džem nezhoustne, tedy zhruba 45–55 minut. Ještě horký džem plňte do čistých sklenic, uzavřete víčkem, překlopte a nechte zchladnout. Poté otočte.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio