×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Jahodovorebarborový džem

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v...
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Jahodovorebarborový džem

Co budete potřebovat

1360 g rebarbory
2 citrony
1200 g krupicového cukru
1360 g jahod
2 jablka

Jak na to?

1.Den předtím, než začnete dělat džem, pokrájejte rebarboru na kostičky, dejte je do mísy, pokapejte ji šťávou z jednoho citronu a posypte polovinou cukru, přetáhněte fólií a dejte do led­nice. Rovněž jahody dejte do mísy (ty největší můžete překrojit), pokapejte je šťávou z druhého citronu a zasypte zbylým cukrem, přetáhněte fólií a dejte do lednice.
2.Druhý den sceďte do mísy šťávu uvolněnou přes noc z rebarbory i ja­hod – získat byste měli 1250–1500 ml tekutiny. Přelijte do hrnce, přidejte plátky jablek (přirozený zdroj pektinu) a přiveď­te k varu. Vařte, dokud jablka lehce ne­propíchnete vidličkou. Pak vše přendejte do mixéru a rozmixujte do jablečného pyré. Vraťte ho zpátky do hrnce, přidej­te kousky rebarbory a jahod a nechte probublávat, dokud džem nezhoustne, tedy zhruba 45–55 minut. Ještě horký džem plňte do čistých sklenic, uzavřete víčkem, překlopte a nechte zchladnout. Poté otočte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jahodovorebarborový džem

Snídaně Snadné Česká Vegetariánské Zavařeniny Jahodník měsíční Magazín 6/2013
Průměrné hodnocení 4 (39)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

1360 g rebarbory
2 citrony
1200 g krupicového cukru
1360 g jahod
2 jablka

Jak na to?

1.Den předtím, než začnete dělat džem, pokrájejte rebarboru na kostičky, dejte je do mísy, pokapejte ji šťávou z jednoho citronu a posypte polovinou cukru, přetáhněte fólií a dejte do led­nice. Rovněž jahody dejte do mísy (ty největší můžete překrojit), pokapejte je šťávou z druhého citronu a zasypte zbylým cukrem, přetáhněte fólií a dejte do lednice.
2.Druhý den sceďte do mísy šťávu uvolněnou přes noc z rebarbory i ja­hod – získat byste měli 1250–1500 ml tekutiny. Přelijte do hrnce, přidejte plátky jablek (přirozený zdroj pektinu) a přiveď­te k varu. Vařte, dokud jablka lehce ne­propíchnete vidličkou. Pak vše přendejte do mixéru a rozmixujte do jablečného pyré. Vraťte ho zpátky do hrnce, přidej­te kousky rebarbory a jahod a nechte probublávat, dokud džem nezhoustne, tedy zhruba 45–55 minut. Ještě horký džem plňte do čistých sklenic, uzavřete víčkem, překlopte a nechte zchladnout. Poté otočte.

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Tableta
rašelinová
20 ks v balení
sleva 49 %
15 bodů + 4490 bez bodů 89

je vyrobena z rašeliny
a NPK hnojiva
průměr tablety: 36 mm

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019