×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Jahodovorebarborový džem

Další recepty a články

Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový...
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s...
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s...
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...

Jahodovorebarborový džem

Co budete potřebovat

1360 g rebarbory
2 citrony
1200 g krupicového cukru
1360 g jahod
2 jablka

Jak na to?

1.Den předtím, než začnete dělat džem, pokrájejte rebarboru na kostičky, dejte je do mísy, pokapejte ji šťávou z jednoho citronu a posypte polovinou cukru, přetáhněte fólií a dejte do led­nice. Rovněž jahody dejte do mísy (ty největší můžete překrojit), pokapejte je šťávou z druhého citronu a zasypte zbylým cukrem, přetáhněte fólií a dejte do lednice.
2.Druhý den sceďte do mísy šťávu uvolněnou přes noc z rebarbory i ja­hod – získat byste měli 1250–1500 ml tekutiny. Přelijte do hrnce, přidejte plátky jablek (přirozený zdroj pektinu) a přiveď­te k varu. Vařte, dokud jablka lehce ne­propíchnete vidličkou. Pak vše přendejte do mixéru a rozmixujte do jablečného pyré. Vraťte ho zpátky do hrnce, přidej­te kousky rebarbory a jahod a nechte probublávat, dokud džem nezhoustne, tedy zhruba 45–55 minut. Ještě horký džem plňte do čistých sklenic, uzavřete víčkem, překlopte a nechte zchladnout. Poté otočte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jahodovorebarborový džem

Snídaně Snadné Česká Vegetariánské Zavařeniny Magazín 6/2013
Průměrné hodnocení 4 (39)

Co budete potřebovat

1360 g rebarbory
2 citrony
1200 g krupicového cukru
1360 g jahod
2 jablka

Jak na to?

1.Den předtím, než začnete dělat džem, pokrájejte rebarboru na kostičky, dejte je do mísy, pokapejte ji šťávou z jednoho citronu a posypte polovinou cukru, přetáhněte fólií a dejte do led­nice. Rovněž jahody dejte do mísy (ty největší můžete překrojit), pokapejte je šťávou z druhého citronu a zasypte zbylým cukrem, přetáhněte fólií a dejte do lednice.
2.Druhý den sceďte do mísy šťávu uvolněnou přes noc z rebarbory i ja­hod – získat byste měli 1250–1500 ml tekutiny. Přelijte do hrnce, přidejte plátky jablek (přirozený zdroj pektinu) a přiveď­te k varu. Vařte, dokud jablka lehce ne­propíchnete vidličkou. Pak vše přendejte do mixéru a rozmixujte do jablečného pyré. Vraťte ho zpátky do hrnce, přidej­te kousky rebarbory a jahod a nechte probublávat, dokud džem nezhoustne, tedy zhruba 45–55 minut. Ještě horký džem plňte do čistých sklenic, uzavřete víčkem, překlopte a nechte zchladnout. Poté otočte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat