Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1360 g rebarbory
2 citrony
1200 g krupicového cukru
1360 g jahod
2 jablka

Postup přípravy

1.Den předtím, než začnete dělat džem, pokrájejte rebarboru na kostičky, dejte je do mísy, pokapejte ji šťávou z jednoho citronu a posypte polovinou cukru, přetáhněte fólií a dejte do led­nice. Rovněž jahody dejte do mísy (ty největší můžete překrojit), pokapejte je šťávou z druhého citronu a zasypte zbylým cukrem, přetáhněte fólií a dejte do lednice.
2.Druhý den sceďte do mísy šťávu uvolněnou přes noc z rebarbory i ja­hod – získat byste měli 1250–1500 ml tekutiny. Přelijte do hrnce, přidejte plátky jablek (přirozený zdroj pektinu) a přiveď­te k varu. Vařte, dokud jablka lehce ne­propíchnete vidličkou. Pak vše přendejte do mixéru a rozmixujte do jablečného pyré. Vraťte ho zpátky do hrnce, přidej­te kousky rebarbory a jahod a nechte probublávat, dokud džem nezhoustne, tedy zhruba 45–55 minut. Ještě horký džem plňte do čistých sklenic, uzavřete víčkem, překlopte a nechte zchladnout. Poté otočte.

Pomohl vám recept?
49hodnocení3

Další videorecepty