Jablečný džem s kardamomem
Co budete potřebovat
Jak na to?
Naplním velkou mísu studenou vodou, do které přidám polovinu citronové šťávy. Jablka postupně loupu, vykrajuju jadřince, rozkrájím na čtvrtky a házím do mísy s vodou, aby zůstala pěkně žlutá. Pak je z vody vyndám a nakrájím na malé kostičky. Ty naházím do velkého hrnce, přisypu cukr, kardamom, pektin a zbylou citronovou šťávu. Dobře promíchám a hezky pomalu vařím 30–40 minut do zhoustnutí. Asi v polovině doby, kdy džem vařím, do něj ponořím mixér a část jablek rozmixuju. A je hotovo. Krásný džem naplním do sterilizovaných skleniček a uzavřu. Nechám je vychladnout víčkem dolů nebo zavařuju v hrnci s vařící vodou tak 5 minut.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Jablečný džem s kardamomem
Co budete potřebovat
Jak na to?
Naplním velkou mísu studenou vodou, do které přidám polovinu citronové šťávy. Jablka postupně loupu, vykrajuju jadřince, rozkrájím na čtvrtky a házím do mísy s vodou, aby zůstala pěkně žlutá. Pak je z vody vyndám a nakrájím na malé kostičky. Ty naházím do velkého hrnce, přisypu cukr, kardamom, pektin a zbylou citronovou šťávu. Dobře promíchám a hezky pomalu vařím 30–40 minut do zhoustnutí. Asi v polovině doby, kdy džem vařím, do něj ponořím mixér a část jablek rozmixuju. A je hotovo. Krásný džem naplním do sterilizovaných skleniček a uzavřu. Nechám je vychladnout víčkem dolů nebo zavařuju v hrnci s vařící vodou tak 5 minut.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio