
Jablečný džem s kardamomem
Postup přípravy
Naplním velkou mísu studenou vodou, do které přidám polovinu citronové šťávy. Jablka postupně loupu, vykrajuju jadřince, rozkrájím na čtvrtky a házím do mísy s vodou, aby zůstala pěkně žlutá. Pak je z vody vyndám a nakrájím na malé kostičky. Ty naházím do velkého hrnce, přisypu cukr, kardamom, pektin a zbylou citronovou šťávu. Dobře promíchám a hezky pomalu vařím 30–40 minut do zhoustnutí. Asi v polovině doby, kdy džem vařím, do něj ponořím mixér a část jablek rozmixuju. A je hotovo. Krásný džem naplním do sterilizovaných skleniček a uzavřu. Nechám je vychladnout víčkem dolů nebo zavařuju v hrnci s vařící vodou tak 5 minut.
Pomohl vám recept?
15hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod