Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Jablečný džem s kardamomem

Jablečný džem s kardamomem

Ingredience

šťáva ze 2 citronů
6 jablek Granny Smith a Gala
500 g krupicového cukru
5 tobolek kardamomu, rozdrcených
2 lžíce práškového pektinu

Postup přípravy

Naplním velkou mísu studenou vodou, do které přidám polovinu citronové šťávy. Jablka postupně loupu, vykrajuju jadřince, rozkrájím na čtvrtky a házím do mísy s vodou, aby zůstala pěkně žlutá. Pak je z vody vyndám a nakrájím na malé kostičky. Ty naházím do velkého hrnce, přisypu cukr, kardamom, pektin a zbylou citronovou šťávu. Dobře promíchám a hezky pomalu vařím 30–40 minut do zhoustnutí. Asi v polovině doby, kdy džem vařím, do něj ponořím mixér a část jablek rozmixuju. A je hotovo. Krásný džem naplním do sterilizovaných skleniček a uzavřu. Nechám je vychladnout víčkem dolů nebo zavařuju v hrnci s vařící vodou tak 5 minut.

Pomohl vám recept?
15hodnocení4

Další videorecepty