×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Jablečný džem s kardamomem

Další recepty a články

Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot...
Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot s pomerančem
Hruškový kompot se zázvorem,...
Hruškový kompot se...
Hruškový kompot se zázvorem,...
Hruškový kompot se zázvorem,...
Džem z rebarbory a jahod
Džem z rebarbory a...
Džem z rebarbory a jahod
Džem z rebarbory a jahod
Broskvový džem s rozmarýnem
Broskvový džem s...
Broskvový džem s rozmarýnem
Broskvový džem s rozmarýnem

Jablečný džem s kardamomem

Co budete potřebovat

šťáva ze 2 citronů
6 jablek Granny Smith a Gala
500 g krupicového cukru
5 tobolek kardamomu, rozdrcených
2 lžíce práškového pektinu

Jak na to?

Naplním velkou mísu studenou vodou, do které přidám polovinu citronové šťávy. Jablka postupně loupu, vykrajuju jadřince, rozkrájím na čtvrtky a házím do mísy s vodou, aby zůstala pěkně žlutá. Pak je z vody vyndám a nakrájím na malé kostičky. Ty naházím do velkého hrnce, přisypu cukr, kardamom, pektin a zbylou citronovou šťávu. Dobře promíchám a hezky pomalu vařím 30–40 minut do zhoustnutí. Asi v polovině doby, kdy džem vařím, do něj ponořím mixér a část jablek rozmixuju. A je hotovo. Krásný džem naplním do sterilizovaných skleniček a uzavřu. Nechám je vychladnout víčkem dolů nebo zavařuju v hrnci s vařící vodou tak 5 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jablečný džem s kardamomem

Svačina Velmi snadné Zavařeniny Magazín 7-8/2016 Počet porcí: 4 lahvičky po 250 ml
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

šťáva ze 2 citronů
6 jablek Granny Smith a Gala
500 g krupicového cukru
5 tobolek kardamomu, rozdrcených
2 lžíce práškového pektinu

Jak na to?

Naplním velkou mísu studenou vodou, do které přidám polovinu citronové šťávy. Jablka postupně loupu, vykrajuju jadřince, rozkrájím na čtvrtky a házím do mísy s vodou, aby zůstala pěkně žlutá. Pak je z vody vyndám a nakrájím na malé kostičky. Ty naházím do velkého hrnce, přisypu cukr, kardamom, pektin a zbylou citronovou šťávu. Dobře promíchám a hezky pomalu vařím 30–40 minut do zhoustnutí. Asi v polovině doby, kdy džem vařím, do něj ponořím mixér a část jablek rozmixuju. A je hotovo. Krásný džem naplním do sterilizovaných skleniček a uzavřu. Nechám je vychladnout víčkem dolů nebo zavařuju v hrnci s vařící vodou tak 5 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot s pomerančem
Hruškový kompot se zázvorem,...
Hruškový kompot se zázvorem,...
Hruškový kompot se zázvorem,...
Hruškový kompot se zázvorem,...
Džem z rebarbory a jahod
Džem z rebarbory a jahod
Džem z rebarbory a jahod
Džem z rebarbory a jahod
Broskvový džem s rozmarýnem
Broskvový džem s rozmarýnem
Broskvový džem s rozmarýnem
Broskvový džem s rozmarýnem

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat