×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Jablečný džem s kardamomem

Další recepty a články

Džem z rebarbory a jahod
Džem z rebarbory a...
Džem z rebarbory a jahod
Džem z rebarbory a jahod
Broskvový džem s rozmarýnem
Broskvový džem s...
Broskvový džem s rozmarýnem
Broskvový džem s rozmarýnem
Cuketové matesy
Cuketové matesy
Cuketové matesy
Cuketové matesy

Jablečný džem s kardamomem

Co budete potřebovat

šťáva ze 2 citronů
6 jablek Granny Smith a Gala
500 g krupicového cukru
5 tobolek kardamomu, rozdrcených
2 lžíce práškového pektinu

Jak na to?

Naplním velkou mísu studenou vodou, do které přidám polovinu citronové šťávy. Jablka postupně loupu, vykrajuju jadřince, rozkrájím na čtvrtky a házím do mísy s vodou, aby zůstala pěkně žlutá. Pak je z vody vyndám a nakrájím na malé kostičky. Ty naházím do velkého hrnce, přisypu cukr, kardamom, pektin a zbylou citronovou šťávu. Dobře promíchám a hezky pomalu vařím 30–40 minut do zhoustnutí. Asi v polovině doby, kdy džem vařím, do něj ponořím mixér a část jablek rozmixuju. A je hotovo. Krásný džem naplním do sterilizovaných skleniček a uzavřu. Nechám je vychladnout víčkem dolů nebo zavařuju v hrnci s vařící vodou tak 5 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jablečný džem s kardamomem

Svačina Velmi snadné Zavařeniny Magazín 7-8/2016 Počet porcí: 4 lahvičky po 250 ml
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

šťáva ze 2 citronů
6 jablek Granny Smith a Gala
500 g krupicového cukru
5 tobolek kardamomu, rozdrcených
2 lžíce práškového pektinu

Jak na to?

Naplním velkou mísu studenou vodou, do které přidám polovinu citronové šťávy. Jablka postupně loupu, vykrajuju jadřince, rozkrájím na čtvrtky a házím do mísy s vodou, aby zůstala pěkně žlutá. Pak je z vody vyndám a nakrájím na malé kostičky. Ty naházím do velkého hrnce, přisypu cukr, kardamom, pektin a zbylou citronovou šťávu. Dobře promíchám a hezky pomalu vařím 30–40 minut do zhoustnutí. Asi v polovině doby, kdy džem vařím, do něj ponořím mixér a část jablek rozmixuju. A je hotovo. Krásný džem naplním do sterilizovaných skleniček a uzavřu. Nechám je vychladnout víčkem dolů nebo zavařuju v hrnci s vařící vodou tak 5 minut.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Džem z rebarbory a jahod
Džem z rebarbory a jahod
Džem z rebarbory a jahod
Džem z rebarbory a jahod
Broskvový džem s rozmarýnem
Broskvový džem s rozmarýnem
Broskvový džem s rozmarýnem
Broskvový džem s rozmarýnem
Cuketové matesy
Cuketové matesy
Cuketové matesy
Cuketové matesy

Inspirujte se podobnými recepty